24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πρώτες επαφές του ΝΒΑ με τη Disney

Οι πιθανότητες να επαναρχίσει η σεζόν στο ΝΒΑ όλο και αυξάνονται όσο περνά ο καιρός και τα σημάδια περί αυτού όλο και πληθαίνουν. Εσχάτως ο εκπρόσωπος Τύπου της λίγκας, Μάικ Μπας, επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει συζητήσεις με το αθλητικό complex της Disney στο Ορλάντο προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί, αν ξαναρχίσουν, οι αγώνες.

"Το ΝΒΑ σε συνεργασία με την ένωση παικτών έχει διενεργεί διερευνητικές επαφές με την Walt Disney Company σχετικά με την επανέναρξη της σεζόν 2019-2020 στα τέλη Ιουλίου στο Disney's ESPN Wide World of Sports Complex στη Φλόριντα, ως μοναδικό τόπο συγκέντρωσης των ομάδων του ΝΒΑ για αγώνες, προπονήσεις και διαμονή. Προτεραιότητά μας εξακολουθεί να αποτελεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων και εργαζόμαστε μαζί με τους ειδικούς της δημόσιας υγείας και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση κατάρτισης ενός πίνακα οδηγιών που θα εξασφαλίσουν την τήρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ασφαλείας", δήλωσε ο Μπας.

Την προσεχή Παρασκευή πρόκειται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των ιδιοκτητών του ΝΒΑ προκειμένου να καταρτιστεί ένα πιο λεπτομερές πλάνο σταδιακής επιστροφής στη δράση. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το ΝΒΑ προτίθεται να επιτρέψει στις ομάδες του να καλούν από 1 Ιουνίου τους παίκτες τους να πάνε στις πόλεις-έδρες των ομάδων τους και μετά από καραντίνα δύο εβδομάδων, να αρχίσουν σταδιακά προπονήσεις. Ατομικές για τις πρώτες δύο εβδομάδες και ομαδικές για άλλες τρεις εβδομάδες.

Στόχος είναι να αρχίσουν ξανά οι αγώνες περί τα τέλη Ιουλίου και να έχουν ολοκληρωθεί με την ανάδειξη του πρωταθλητή την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Αν τηρηθεί αυτό το πλάνο, τότε το ντραφτ του 2020 πιθανόν θα διεξαχθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου και η σεζόν 2020-21 θα αρχίσει γύρω στα Χριστούγεννα.

Αλλά όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση ότι η επιδημία δεν θα προκαλέσει άλλες επιπλοκές και κυρίως ότι κάποια στιγμή τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, αλλά και τον Καναδά. Διότι αυτό δείχνει να είναι μέχρι στιγμής ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ