18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πρόωρο τέλος στο Ισραήλ!

Διακόπηκε οριστικά το φετινό πρωτάθλημα στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (24/05) η διοργανώτρια αρχή.

Η ισραηλινή Super League και οι παίκτες δεν κατέστη δυνατό να βρουν τη «χρυσή τομή» μετά την απεργία στην οποία κατέβηκαν οι δεύτεροι, κάτι που προκάλεσε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν ευοδώθηκαν, παρά την προσπάθεια των τελευταίων ημερών, με το «αγκάθι» να έχει να κάνει στον αριθμό των ξένων που δύναται να έχουν στο ρόστερ τους οι ομάδες.

Μέχρι στιγμής, οι ομάδες ήταν υποχρεωμένες να έχουν συνεχώς δύο Ισραηλινούς παίκτες στο παρκέ. Ο κανονισμός αναμενόταν να καταργηθεί, από τη νέα αγωνιστική περίοδο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παικτών, οι οποίοι κατέβηκαν σε απεργία μία αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Πέμπτη (24/05), αλλά αναβλήθηκε.

Το αγεφύρωτο χάσμα, μεταξύ των δύο πλευρών, οδήγησε τη διοργανώτρια αρχή στην ανακοίνωση της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου το πρωί της Πέμπτης (24/05). «Οι συμβιβαστικές προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές από τους παίκτες. Ελλείψει παικτών δεν γίνεται να διεξαχθούν αγώνες. Δεδομένης της κατάστασης δεν μπορεί να συνεχιστεί η διοργάνωση», έριξε το… μπαλάκι στους παίκτες η διοργανώτρια αρχή μέσω ανακοίνωσής της. Aπό τη στιγμή που δεν θα διεξαχθούν ούτε η τελευταία αγωνιστική ούτε φυσικά τα πλέι οφ απομένει να δούμε πώς και εάν θα αναδειχθεί φέτος πρωταθλητής στο Ισραήλ, αλλά και ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ