28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Πρόστιμο για ρατσιστικό σχόλιο

Την Παρασκευή ο Αντρέ Ιγκουοντάλα δεν έπαιξε στον αγώνα με τη Μινεσότα μετά από απόφαση του προπονητή των Ουόριορς, Στιβ Κερ, να τον ξεκουράσει μαζί με τους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν. Ρωτήθηκε μετά γι' αυτό και η απάντησή του ξεσήκωσε μεγάλη κουβέντα: "Δεν έχω ιδέα. Κάνω ό,τι πει ο αφέντης"! 

Όλοι κατάλαβαν ότι ο "αφέντης" είναι ο Κερ. Ο μαύρος Αντρέ Ιγκουοντάλα αποκάλεσε "αφέντη" τον λευκό προπονητή του, όπως κάποτε οι μαύροι δούλοι αποκαλούσαν τους λευκούς ιδιοκτήτες τους. Και παρεξηγήθηκε. Από όλους. Ακόμα και από το ΝΒΑ, που δεν του χαρίστηκε. Τον τιμώρησε με πρόστιμο 10.000 δολαρίων για σχόλια που υποκρύπτουν ρατσιστικές απόψεις!

Δεν πάει να έλεγε μετά σε όλους τους τόνους πως σε καμία περίπτωση η δήλωσή του δεν εμπεριείχε καμία είδους μομφή εναντίον του προπονητή του... Δεν πάει ο ίδιος ο Κερ να στήριξε από την πρώτη στιγμή τον παίκτη του λέγοντας και επιμένοντας πως δεν αισθάνθηκε επ' ουδενί προσβεβλημένος και πως αυτό ήταν ένα αστείο από αυτά που αρέσει στον παίκτη του να κάνει... Το ΝΒΑ ήταν άτεγκτο. Και η κουβέντα συνεχίζεται.

Στην Αμερική το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο. Διότι στην πραγματικότητα ποτέ δεν έχει λυθεί. Και εξακολουθεί να διχάζει την κοινωνία. Γι' αυτό, αστεία δεν χωρούν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ