21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρόλι: «Δεν είναι ρομπότ ο Τζέιμς»

Αρκετά και ενδιαφέροντα είπε στην “Gazzetta dello Sport” ο Λίβιο Πρόλι, πρόεδρος της Αρμάνι Μιλάνο και ένας τύπος που αρκετές φορές έχει δεχθεί την ιδιαίτερα αρνητική για το πρόσωπό του κριτική της εξέδρας.

Μέχρι και πανό που τον καλούν να φύγει από την ομάδα έχουν αναρτηθεί, αλλά όσο έχει την ψήφο εμπιστοσύνης του Τζιόρτζιο Αρμάνι, δεν τον κουνάει κανείς. Όπως δήλωσε ως το τέλος της σεζόν θα βρίσκεται στη θέση του. Μίλησε όμως και για τον Μάικ Τζέιμς, τον Αρτούρας Γκουντάιτις και το μπάτζετ της ομάδας που είναι μάλλον χαμηλότερο από όσο θα νόμιζε κάποιος.

«Είμαι πρόεδρος full time στην ομάδα ως το τέλος της χρονιάς. Όταν τελειώσει η σεζόν θα συναντηθώ με τον Τζιόρτζιο Αρμάνι όπως κάνω πάντα και θα αποφασίσουμε μαζί για το μέλλον μου. Αυτός είναι που έχει την τελευταία λέξη. Αλλά στο μέλλον της Ολίμπια Μιλάνο δεν υπάρχουν σκιές και αβεβαιότητα. Η παρουσία μου ή η διαδοχή μου απλά θα διασφαλίσουν την συνέχεια της ομάδας».

Αυτά δήλωσε ο Πρόλι, ο οποίος αξιολόγησε ως πάνω από το «6» τη σεζόν στην Ευρωλίγκα, προσθέτοντας: «Η αξιολόγηση δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί χωρίς να γίνει σύγκριση με τον προηγούμενη σεζόν. Ήταν μια χρονιά με φως και σκιές. Γνωρίζουμε καλά τα προβλήματά μας και πού πρέπει να κάνουμε κινήσεις».

Ο Πρόλι ρωτήθηκε και για την Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία πήρε την πρόκριση στα play offs με ένα δυνατό φίνις: «Ήταν καλύτερη από εμάς. Αλλά δεν είναι εύκολο να μιλάς για μπάτζετ μετά τους φόρους, γιατί δεν υπάρχει ίδιο καθεστώς σε όλες τις χώρες και υπάρχει και διαφορετική ερμηνεία σε κάποια οικονομικά θέματα. Το δικό μας μπάτζετ είναι 7 εκατομμύρια ευρώ, μετά τους φόρους και βρισκόμαστε στη μεσαία κλίμακα της Ευρωλίγκας».

Κουβέντα έγινε και για δύο παίκτες: Τον Γκουντάιτις και τον Τζέιμς: «Θέλουμε να επεκτείνουμε το συμβόλαιο του Γκουντάιτις για έναν ακόμη χρόνο, καθυστερώντας την αναχώρησή του για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Επίσης, θα ήθελα να πως στη διάρκεια της θητείας μου στην Μιλάνο δεν έχω δει παίκτη καλύτερο από τον Μάικ Τζέιμς. Αλλά δεν είναι ρομπότ. Αν παίζει πάνω από 30’ σε κάθε αγώνα και του ζητάς να κάνει όσα έκανε όλη τη σεζόν, δεν μπορείς να κριτικάρεις την άμυνά του. Θέλουμε να προσθέσουμε έναν παίκτη που θα βελτιώσει την ομάδα και να είναι «συμβατός» με τον Μάικ Τζέιμς».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ