25.8 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Πρόκριση με… 40αρη Γουόλ

Ο Τζον Γουόλ έβγαλε το… 42αρη του και έστειλε τους Γουίζαρντς στα ημιτελικά της Δύσης για να παίξουν με τους Σέλτικς που πέρασαν από το Σικάγο. Ισοφάρισαν οι Κλίπερς. 

Οι Γουίζαρντς στην έδρα τους δεν έχαναν αλλά για να έπαιρναν την πρόκριση για τα ημιτελικά της Ανατολής, έπρεπε να περάσουν, έστω μία φορά, από την Ατλάντα. Και με τον Τζον Γουόλ να βγάζει το… όπλο του, τα κατέφεραν. Ο σούπερ σταρ των πρωτευουσιάνων είχε 42 πόντους εκ των οποίων τους 19 τους πέτυχε στην τέταρτη περίοδο. Τα ποσοστά του ήταν εξαιρετικά (16/25 σουτ) και με την στατιστική του να “γράφει” επίσης οκτώ ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και δύο τάπες, οδήγησε τους Γουίζαρντς στο 115-99 επί των Χοκς, στο 4-2 της σειράς και στην πρόκριση. Σπουδαία δουλειά και από τον Μπράντλεϊ Μπιλ με 31 πόντους (11/17 σουτ) αλλά και από τον Μαρκίφ Μορίς (17π.) τηην ώρα που από τα “Γεράκια”, Πολ Μίλσαπ και Ντένις Σρέντερ είχαν από 31 και 26 πόντους αντίστοιχα. 

Στα ημιτελικά, οι Γουίζαρντς θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς που με το 105-83 επί των Μπουλς, πήραν την πρόκριση μέσα στο Σικάγο. Οι “Κέλτες” που είχαν βρεθεί να χάνουν με 0-2, έφεραν τούμπα την σειρά και στο έκτο της παιχνίδι, δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα με την διαφορά να φτάνει για πλάκα στους 30 πόντους. Πέντε παίκτες ήταν διψήφιοι με τον Έιβερι Μπράντλεϊ να ξεχωρίζει με 23 πόντους, ενώ από τους “Ταύρους” που στερήθηκαν για ένα ακόμα παιχνίδι τις υπηρεσίες του Ραζόν Ρόντο, ο Τζίμι Μπάτλερ είχε επίσης 23. 

Σε έβδομο παιχνίδι θα κριθεί η σειρά ανάμεσα στους Κλίπερς και τους Τζαζ καθώς οι πρώτοι πέρασαν από την έδρα των δεύτερων με 98-93 ισοφαρίζοντας σε 3-3. Χωρίς τον Μπλέικ Γκρίφιν (έχασε όλο το υπόλοιπο της χρονιάς), ο Κρις Πολ βγήκε εκ νέου μπροστά για να σκοράρει 29 πόντους έχοντας και την στήριξη των συμπαικτών του με τέσσερις εξ αυτών να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ