21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρόκριση και… ώρα για πλασάρισμα (pics)

Τρία... στα τρία μετρούν οι εκπρόσωποί μας στο Basketball Champions League, με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Προμηθέα να δίνουν «μάχη» για την τελική κατάταξη, με την Ένωση να είναι πολύ κοντά στην πρωτιά και τους άλλους δύο να μπαίνουν σε μπόλικα σενάρια.

Αποστολή εξετελέσθη, λοιπόν, για τις τρεις ελληνικές ομάδες του BCL. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας Πατρών θα ανανεώσουν το ραντεβού τους με τη διοργάνωση στην φάση των «16», ελπίζοντας στη μακρά πορεία και δείχνοντας πως το ελληνικό μπάσκετ... είναι παρόν στη σπουδαία διοργάνωση. Η δουλειά τους, όμως, δεν έχει τελειώσει έστω κι αν πήραν την πρόκριση μία εβδομάδα πριν τελειώσει η πρώτη φάση, με την τελική τους κατάταξη να έχει επίσης σημασία.

Για την ΑΕΚ, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Αν κερδίσει την επόμενη Τετάρτη (6/2) την Άντβερπ, τότε παίρνει και την πρωτιά στον 3ο όμιλο, ενώ θα την πάρει ακόμη κι αν χάσει, με παράλληλη ήττα της Χάποελ Ιερουσαλήμ στην Ντιζόν. Αν, βέβαια, ηττηθεί η Ένωση και νικήσει η Χάποελ, τότε η ΑΕΚ προκρίνεται ως δεύτερη.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, τα πράγματα είναι εξίσου απλούστατα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υστερεί σε ισοβαθμία με τη Βενέτσια, άρα δεν μπορεί να πάρει τη δεύτερη θέση και καλύτερος στόχος του είναι η τρίτη. Αυτή εξασφαλίζεται, είτε με νίκη επί της Τενερίφης είτε με ήττα δική του και νίκη της Χάποελ Χολόν επί της Ναντέρ, καθώς υπερισχύει των Ισραλινών. Θα είναι τέταρτος, όμως, αν χάσει από την Τενερίφη και Ναντέρ, που υπερισχύει του ΠΑΟΚ σε ισοβαθμία για την τελική κατάταξη, νικήσει στο Ισραήλ την τελευταία αγωνιστική.

Στον όμιλο του Προμηθέα, το σύνολο του Μάκη Γιατρά έχει πάρει την πρόκριση και μπορεί να καταλήξει από πρώτο... μέχρι τέταρτο. Ο Προμηθέας θα πάρει την πρώτη θέση, αν νικήσει με 11 πόντους στην Ιταλία την Μπολόνια την τελευταία αγωνιστική και, παράλληλα, ηττηθεί η Μπεσίκτας από την Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα. Αν, βέβαια, νικήσει και παράλληλα νικήσει και η Μπεσίκτας, τότε για να γίνει πρώτος πρέπει να νικήσει με διαφορά 36 πόντων την Μπολόνια, για να ξεπεράσει σε τριπλή ισοβαθμία και την Μπεσίκτας, ενώ θα είναι δεύτερος αν νικήσει με διαφορά 19 πόντων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, σε αυτή την ισοβαθμία θα καταλήξει τρίτος.

Στο σενάριο της ήττας στην Μπολόνια, όμως, υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο τετραπλής ισοβαθμίας, με ήττα της Μπεσίκτας και νίκες της Νεπτούνας (Μπαϊρόιτ εντός) και μίας εκ των Στρασμπούρ ή Οστάνδης στο μεταξύ τους ματς. Σε αυτό το σενάριο, ο Προμηθέας θα είναι τρίτος, εφόσον επικρατήσουν η Οστάνδη και Νεπτούνας, και τέταρτος εφόσον επικρατήσουν η Στρασμπούρ και η Νεπτούνας. Αν πάλι, νικήσει η Μπεσίκτας, μπορεί να υπάξει τριπλή ισοβαθμία, όπου ο Προμηθέας θα είναι τέταρτος, αφού είτε με Στρασμπούρ και Νεπτούνας, είτε με Οστάνδη και Νεπτούνας, η Νεπτούνας και η Οστάνδη να είναι από πάνω λόγω νικών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ