22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Έχουμε έτοιμη ομάδα για του χρόνου» (vid)

Σε ελάχιστες προσθήκες θα προχωρήσει η Φενέρμπαχτσε όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ομάδας Αλί Κοτς. Ο Κοτς τόνισε πως το ρόστερ θα παραμείνει σχεδόν το ίδιο με αυτό της φετινής σεζόν με μερικές ακόμη προσθήκες παικτών. Επιπλέον, προχώρησε και σε λεπτομέρειες για το φετινό μπάτζετ της ομάδας.

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε μίλησε για τις ατυχίες που «χτύπησαν» την ομάδα του την φετινή σεζόν, την πεποίθηση πως μπορούσαν να φτάσουν στο Final Four, στην σταδιακή μείωση του μπάτζετ, ενώ μίλησε και για το φετινό ρόστερ της ομάδας το οποίο όπως γνωστοποίησε είναι αρκετά πεπεισμένος πως είναι ισχυρό και δεν θα χρειαστούν παρα μονάχα μερικές βελτιωτικές κινήσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το μπάτζετ μετά την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς: «Μετά από έναν θρύλο όπως είναι ο Ομπράντοβιτς, η μετάβαση δεν είναι εύκολη. Του βγάζουμε το καπέλο, καθώς συνέβαλε στην ανάπτυξη του τουρκικού μπάσκετ. Με δική του συμβολή το μπάσκετ της χώρας μας ανέβηκε επίπεδο. Μετά την αποχώρησή του, το μπάτζετ μας μειώθηκε κατά 1/3, δηλαδή από τα 30 εκατ. ευρώ πέσαμε στα 19 εκατ. ευρώ. Ήταν αναμενόμενο να έχουμε μία δύσκολη χρονιά».

Για την πορεία της ομάδας στην Euroleague: «Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να προκριθούμε φέτος στο Final Four, βάσει και των αποτελεσμάτων που παίρναμε. Δεν ξέρω, όμως, ποια… αμαρτία έκανε ο καθένας μας και η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Τέσσερις παίκτες από τη βασική μας πεντάδα τραυματίστηκαν και μετά ήρθε η σειρά με την ΤΣΣΚΑ. Εκείνοι είχαν εμβολιαστεί, εμείς όχι. Έτσι, χτυπηθήκαμε σκληρά από τον κορωνοϊό. Είχαμε τις απουσίες μας και μέσα σ' όλα τραυματίστηκε και ο Βέσελι».

Για τα μελλοντικά πλάνα: «Έχουμε έτοιμη την ομάδα για τη νέα σεζόν. Μπορεί να γίνουν ακόμη μία ή δύο προσθήκες, αλλά όχι παίκτες σταρ. Άλλες ομάδες προσφέρουν πολλά χρήματα στους παίκτες και συμφωνούν από τώρα. Ωστόσο, θα είναι μία διαφορετική Φενέρμπαχτσε του χρόνου. Στο παρελθόν, το έλλειμμα στο τμήμα μπάσκετ ήταν 18-19 εκατ. ευρώ. Τώρα, είναι στα επίπεδα των 11-12 εκατ. ευρώ. Αλλά, εάν προσθέσουμε και τα άλλα αθλήματα, τότε αυτό φτάνει στα 25 εκατ. ευρώ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ