19.4 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Πρωτευουσιάνικη «μαγκιά» στη Βοστόνη (vids)

Χάρη σε μία τρομερή αντεπίθεση στα τελευταία έξι λεπτά του αγώνα, οι Ουίζαρντς πέρασαν από τη Βοστόνη με 111-103 στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα Χριστούγεννα, καταφέρνοντας επιτέλους να κάνουν το «διπλό» που διεκδικούσαν τόσο πολύ στο «TD Garden» από τις περσινές τους αναμετρήσεις στους ημιτελικούς Ανατολής και ελπίζοντας να είναι αυτό το αποτέλεσμα, η αρχή για να βρουν ρυθμό και το απαραίτητο πρώτο «βήμα», αφενός για να εξασφαλίσουν το ταχύτερο δυνατό την πρόκριση στα playoffs, αφετέρου να κερδίσουν το πλεονέκτημα έδρας στην Περιφέρεια, μέσω της τέταρτης θέσης.

Ο καιρός για ένα «διπλό» στη Βοστόνη είχε έρθει και οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς το έκαναν στο πιο κατάλληλο σημείο. Στον αγώνα του «TD Garden» για την Christmas Day του ΝΒΑ, η παρέα του Τζον Ουόλ και του Μπράντλεϊ Μπιλ, με τους Κέλι Ούμπρε και Ότο Πόρτερ να κάνουν εξίσου σπουδαία δουλειά, επικράτησε με 111-103 έναντι των Μπόστον Σέλτικς, ελπίζοντας η νίκη αυτή να γίνει το «σημείο αναφοράς» στην προσπάθεια της να κερδίσει και αυτή την χρονιά, το πλεονέκτημα έδρας στην Ανατολική Περιφέρεια, παίρνοντας πρώτα όσο πιο γρήγορα γίνεται το εισιτήριο για τα playoffs. Το αποτέλεσμα αυτό, άλλωστε, τους άξιζε αφού είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και οι κατά καιρούς «εκλάμψεις» των γηπεδούχων, που τους έδωσαν ορισμένες φορές το προβάδισμα, δε θα μπορούσαν να σταθούν για τους ίδιους αρκετές. Ο θρίαμβος για τους φιλοξενούμενους «κλείδωσε», όταν με το σκορ στο 95-90 για τους αντιπάλους τους στα μέσα της τελευταίας περιόδου, πραγματοποίησαν σερί 0-12.

Το παιχνίδι

Το αρχικό 0-5 από τους Μπιλ-Μαρκίφ Μόρις, φαίνεται πως έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση στους «Μάγους», οι οποίοι είτε με μακρινά σουτ είτε με καρφώματα στον αιφνιδιασμό, τιμωρούσαν την κακή άμυνα των Σέλτικς σε σετ παιχνίδι ή σε τρανζίσιον. Με ένα κάρφωμα, άλλωστε, ο Ούμπρε σημείωσε το 24-30 της πρώτης περιόδου, με τον Στίβενς να επιλέγει να πάρει τάιμ άουτ χωρίς να έχει καν κλείσει λεπτό στο δεύτερο δωδεκάλεπτο. Αυτή η επιλογή «αφύπνισε» τους παίκτες του και οι πρώτοι που πήραν... μπρος επιθετικά ήταν οι Τέιτουμ-Χόρφορντ, για να προηγηθούν ύστερα από 23 λεπτά αγώνα τα «ξωτικά» χάρη σε σουτ του πρώτου από τα 13 μέτρα (50-48). Η τριάδα των Ουόλ, Μπιλ και Ούμπρε όμως είχε «κέφια» και οι πρωτευουσιάνοι πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια, σε απόσταση δύο πόντων (50-52).

Ο Ότο Πόρτερ ήταν «καυτός» και ο Μάρτσιν Γκόρτατ βρήκε ρυθμό, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να φέρει τη διαφορά στο +10 πολύ νωρίς στην τρίτη περίοδο (54-64). Ο Ίρβινγκ με μερικές προσωπικές εμπνεύσεις και ο Τέιτουμ με τη συνέπεια του στο μακρινό σουτ, προσπάθησαν να περιορίσουν τη «ζημιά», αλλά ο Πόρτερ συνέχισε να είναι ένας μεγάλος «μπελάς» για τους «Κέλτες», ώσπου το «σχήμα» με Σμαρτ-Ροζίερ στα γκαρντ και Τάις στη θέση του σέντερ, αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό, με αποτέλεσμα η απόσταση να βρεθεί στους τέσσερις πόντους, χάρη σε τρίποντο του Ροζίερ σχεδόν με την εκπνοή του δωδεκαλέπτου (76-80). 

Με το ίδο σχήμα, η Βοστόνη μπήκε στο τελευταίο δωδεκάλεπτο αποφασισμένη για την ανατροπή και ο Τέιτουμ, συνεχίζοντας να «πυροβολεί» από μακριά, έδωσε το προβάδισμα στα εννέα λεπτά πριν από το φινάλε (87-85). Ο Ίρβινγκ έδωσε ακόμη και «αέρα» πέντε πόντων (95-90), αλλά εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των Ουίζαρντς, που «έτρεξαν» σερί 0-12 με την τριάδα του πρώτου ημιχρόνου να αναλαμβάνει δράση, ενώ απέμεναν περίπου 3.5 λεπτά (95-102). Αυτό το σερί τους έδωσε επί της ουσίας την νίκη, με τον Τέιτουμ να μην καταφέρνει να «ξυπνήσει» τους συμπαίκτες του παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του.

Ο Μπράντλει Μπιλ, λοιπόν, ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 25 πόντους και 10/25 σουτ, ενώ κέρδισε και 8 ριμπάουντ, με τον Τζον Ουόλ να προσθέτει 21 πόντους με 14 ασίστ, για να ακολουθήσει με 20 πόντους, 7/10 σουτ και 6 ριμπάουντ ο Ότο Πόρτερ. Καθοριστικός ήταν και ο Κέλι Ούμπρε με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ. Οι 20 πόντοι που πέτυχαν, τόσο ο Κάιρι Ίρβινγκ όσο και ο Τζέισον Τέιτουμ, με το δεύτερο να αποτελεί την ηγετική φυσιογνωμία των Σέλτικς στον αγώνα, πήγαν στράφι για τους «τριφυλλοφόρους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ