19 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πρωταθλητής σε Χαβάη ή Μπαχάμες!

Με την άσχημη τροπή που έχει πάρει η εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα μπορέσει να ξεκινήσει ξανά η σεζόν στο ΝΒΑ. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κανείς να την ξεγράψει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, η λίγκα εμφανίζεται πολύ αποφασισμένη να αναδειχθεί πρωταθλητής φέτος και προς αυτό τον σκοπό εξετάζει διάφορα δημιουργικά, όπως τα χαρακτηρίζει, σενάρια.

Ένα τουρνουά με νοκ άουτ αγώνες θα πρέπει να αποκλειστεί ως προοπτική, αντίθετα φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος η ιδέα να γίνουν πλέι οφ με σειρές best-of-three (στις δύο νίκες δηλαδή). Σε μια τέτοια περίπτωση η κανονική περίοδος δεν πρόκειται να τελειώσει κανονικά, στους 82 αγώνες δηλαδή, αλλά θα επιδιωχθεί κάθε ομάδα να έχει παίξει 70 παιχνίδια, ένας αριθμός που θεωρείται κλειδί στις τηλεοπτικές συμφωνίες με τοπικά κανάλια. Αυτή τη στιγμή οι ομάδες έχουν παίξει 64-65 παιχνίδια έκαστη.

Όπως και να έχει πάντως, το βασικό είναι να γίνουν τα πλέι οφ, έστω και βάσει της κατάταξης που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αυτά τα πλέι οφ θα μπορούσαν να γίνουν σε μία πόλη έτσι ώστε να αποφευχθούν τα ταξίδια στη διάρκεια της επιδημίας. Έχουν πέσει και ονόματα στο τραπέζι. Εκτός από το Λας Βέγκας, που ακούστηκε τις προηγούμενες μέρες, εξετάζονται επίσης η Ατλάντικ Σίτι, η Λούιβιλ, αλλά και η Χαβάη και οι Μπαχάμες! Εξετάζεται και το Ορλάντο, που φιλοξενεί τους Μάτζικ, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι στην 8η θέση της Ανατολής κι εφόσον τα πλέι οφ γίνουν εκεί, θα έχει πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις σειρές.

Η New York Post αναφέρει πως με βάση το καλύτερο σενάριο, τα πλέι οφ θα μπορούσαν να αρχίσουν στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου. Σε μια τέτοια περίπτωση η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα πρέπει να αρχίσει τα Χριστούγενα, έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος για ξεκούραση των παικτών. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, μένει να φανεί αν η έναρξη της σεζόν τα Χριστούγεννα θα μονιμοποιηθεί (υπάρχουν πολλοί στο ΝΒΑ που υποστηρίζουν ότι πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο) ή αν θα πρόκειται για κάτι συγκυριακό και η επόμενη σεζόν θα κουτσουρευτεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ