28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός! (pic)

Δεν θα χρειαστεί άλλος αγώνας. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο κλειστό γυμναστήριο της Εργάνης με 69-58 απέναντι στον Αθηναϊκό και σήκωσε την... κούπα στον Βύρωνα. Οι "ερυθρόλευκες" πήραν τον τίτλο αήττητες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το φύλλο αγώνα:

Αθηναϊκός-Ολυμπιακός 58-69
Διαιτητές:  Τσαχάκης, Γιακείμη
Δεκάλεπτα: 14-21, 26-45, 40-60, 58-69
Αθηναϊκός (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 8(1), Καλογήρου 2, Τραγούλια, Σιδεράκη, Παντέλη 11(1), Μπαλτά 9(1), Κόνιαλη 2, Χοντο, Ουίλιαμς 6, Δορδοκίση, Αλμπάνεζ 20(3).
Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκότζη 3(1), Σταμάτη 10(1), Μπόνη 6(1), Κοσμά 2, Κάιζερ 10, Μάλτση 20(1), Παπαμιχαήλ, Καλτσίδου 3, Τζόνσον 13(1), Φουράκη 2.

Η Εβίνα Μάλτση με 20 πόντους ήταν από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, της αναμέτρησης και τόνισε λίγο μετά σφύριγμα της λήξης: "Είμαι πολύ συγκινημένη! Πάντα παίζουμε με πάθος σε κάθε παιχνίδι. Σημασία έχει ότι νικήσαμε και πως είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα στην Ελλάδα!"

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη, δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το νταμπλ, για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Να συγχαρώ τις αθλήτριές μου και τις τρεις αθλήτριες που δεν μπορούσαν να αγωνιστούν σήμερα, την Όλγα Χατζηνικολάου, την Ζωή Δημητράκου και την Τάνια Χαλιβέρα, γιατί και η δική τους προσπάθεια βοήθησε να φτάσουμε εδώ. Και τον κόσμο που είναι κοντά μας. Θα ήθελα να συγχαρώ και τον Αθηναϊκό που επάξια βρέθηκε στον τελικό! Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Ήταν μια καλή εμπειρία η φετινή, αλλά θέλουμε να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω".

Ο Έρικ Γκριν που παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τον Πάτρικ Γιανγκ, μίλησε στα κανάλια Novasports μετά το τέλος της αναμέτρησης: "Είναι πάντα καλό να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα αυτή, γιατί πάντα παίζουν καλά και με πάθος. Και μας στηρίζουν και αυτές σε κάθε παιχνίδι μας. Επιπλέον η Λικέντρα και η Κάιζερ είναι φίλες μου, οπότε θέλω να βρίσκομαι εδώ. Όσο για τη δική μας νίκη στην Κωνσταντινούπολη; Ήταν μεγάλη νίκη! Βγήκαμε πνευματικά έτοιμοι. Αλλά τώρα έχουμε ένα μεγάλο ραντεβού στην Τρίτη για να πάμε στο φάιναλ φορ. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά για να τα καταφέρουμε".

 

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ