20.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

“Πρωταθλητές οι Μάβερικς μ’ αυτούς τους δύο”!

Είναι πολλά τα δίδυμα παικτών που έχουν αφήσει εποχή στο ΝΒΑ κι έχουν οδηγήσει τις ομάδες τους σε τίτλους. Τζόρνταν-Πίπεν, Μάτζικ-Τζαμπάρ, Κόμπι-Σακίλ, ΛεΜπρόν-Ουέιντ, για να θυμηθούμε μόνο μερικά από αυτά. Όλα πάντως αποτελούνται από Αμερικανούς σταρ.

Γι' αυτό η πρόβλεψη που κάνει ο Ντέρεκ Χάρπερ έχει την αξία της. Ο Χάρπερ είναι ένας παλιός παίκτης του ΝΒΑ, που εδώ και μερικά χρόνια εργάζεται ως αναλυτής μπάσκετ στις τηλεοπτικές μεταδόσεις των Ντάλας Μάβερικς. Και εκτιμά, καθώς παρακολουθεί την ομάδα από πολύ κοντά, ότι μέσα στα επόμενα χρόνια το δίδυμο Λούκα Ντόντσιτς-Κρίσταπς Πόρζινγκις θα οδηγήσει οπωσδήποτε τους Μαβς στην κατάκτηση τουλάχιστον ενός τίτλου! Του Σλοβένου Ντόντσιτς και του Λετονού Πόρζινγκις. Κανείς εκ των δύο δεν είναι Αμερικανός.

"Παρά την τρέλα που επικρατεί τώρα, αυτοί οι δύο σταρ μαζί είναι το μέλλον. Οι δυο τους μπορούν να συνυπάρξουν άριστα. Κι αυτό ήταν πάντα ένα ερώτημα. Μπορεί ο Μάτζικ να παίξει μαζί με τον Καρίμ; Ο Μπερντ με τον Μακ Χέιλ; Αυτά τα δύο παιδιά θα φέρουν στο Ντάλας το πρωτάθλημα. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Με αυτούς τους δύο οι Μάβερικς θα γίνουν πρωταθλητές μία ή και δύο φορές", δήλωσε ο Χάρπερ στη New York Post.

Oι Νεοϋορκέζοι έχουν έναν καημό με τον Πόρζινγκις, γιατί πόνταραν πολλά πάνω του όταν τον επέλεξαν στο νούμερο 4 του ντραφτ του 2015, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο πρόπερσι ανέκοψε την πορεία του. Στο μεταξύ και όσο διαρκούσε η αποθεραπεία του τσακώθηκε με τους ανθρώπους της ομάδας κι από τη στιγμή που εξέφρασε την επιθυμία να φύγει, οι Νικς δεν είχαν πρακτικά άλλη επιλογή. Τον Γενάρη του 2019 κι ενώ ο Λετονός βρισκόταν ακόμα στο στάδιο της αποθεραπείας του, τον έδωσαν στους Μάβερικς, με τους οποίους φέτος και ως τη διακοπή έκανε μια πολύ καλή σεζόν φανερώνοντας τις μεγάλες δυνατότητές του.

"Είναι ένας απο τους πιο ταλαντούχους παίκτες στο πρωτάθλημα. Ο Κέβιν Ντουράντ του έδωσε τον ονόμασε "Μονόκερο" κι είχε λόγο που το έκανε αυτό. Ο τύπος αυτός είναι πολύ ξεχωριστός", είπε ο Χάρπερ, ο οποίος βεβαίως δεν τσιγκουνεύτηκε τα καλά λόγια ούτε για τον Λούκα Ντόντσιτς:

"Είναι απίθανος και το έβλεπα αυτό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι παίκτης της κλάσης του Όσκαρ Ρόμπερτσον και του ΛεΜπρόν. Δεν είναι τόσο απλό να έχεις μέσους όρους 26 πόντων, 8 ασίστ και 9 ριμπάουντ όπως αυτός. Είναι γνήσιο ταλέντο και μεγαλείο. Ήξερα ότι ο Λούκα είχε το πακέτο. Ήξερα όμως και ότι οι Μάβερικς δεν θα άξιζαν δεκάρα τσακιστή αν ο Πόρζινγκις δεν άρχιζε να παίζει καλά. Όταν ο Λούκα τραυματίστηκε, ο Πόρζινγκις άρχισε να παίζει καλά".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ