17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρωταθλήτρια για… πλάκα μετά από επτά χρόνια η Μπαρτσελόνα (vids)

Η Μπαρτσελόνα νίκησε πανεύκολα με 92-73 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια και για 19η φορά συνολικά.

Οι Καταλανοί επέστρεψαν με άνεση στο «θρόνο» της Liga Endesa για πρώτη φορά μετά το 2014, σπάζοντας κακοδαιμονία επτά ετών. Μετά το «μπρέικ» στη Μαδρίτη, δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα ούτε στο δεύτερο τελικό ο οποίος αποδείχθηκε και τελευταίος. Άλλωστε σε αυτήν την αγωνιστική περίοδο έγινε σύμπτυξη των σειρών των πλέι οφ για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η σεζόν.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συνδύασε την παρθενική του σεζόν στη Βαρκελώνη με νταμπλ, χάνοντας την ευκαιρία για τρεμπλ, μια και ηττήθηκε στον τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας από την Αναντολού Εφές.

Ιδιαίτερη αποθέωση υπήρξε για τον Πάου Γκασόλ ο οποίος αναμένεται να αποσυρθεί ως πρωταθλητής από την ενεργό δράση, ενώ MVP της σειράς των τελικών αναδείχθηκε ο Νίκολα Μίροτιτς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκασόλ κλήθηκε από τον τωρινό αρχηγό Πιερ Οριόλα για την απονομή και οι δυο τους σήκωσαν το τρόπαιο μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες του και όσους άλλους βρίσκονταν εντός γηπέδου.

Όσον αφορά την εξέλιξη του τελικού, η Μπάρτσα ξέφυγε με 26-15 στην πρώτη περίοδο και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω, φτάνοντας άνετα στην επικράτηση και στον τίτλο.

Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ασταμάτητος με 27 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Αμπάλδε διασώθηκε από το «ναυάγιο» με 15.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ