14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρωταθλήτρια Γερμανίας μετά από δώδεκα χρόνια η Άλμπα Βερολίνου (vids)

Την κατάκτηση του ένατου πρωταθλήματος Γερμανίας στην ιστορία της πανηγυρίζει από το απόγευμα της Κυριακής (28/6) η Άλμπα Βερολίνου η οποία νίκησε και στο δεύτερο τελικό τη Λούντβιχσμπουργκ με 75-74 και πανηγύρισε τον τίτλο φτάνοντας παράλληλα στο νταμπλ.

Η ομάδα του Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες είχε «αγκαλιάσει» την επιστροφή της στα πρωταθλήματα με την άνετη νίκη της στον πρώτο τελικό της περασμένης Παρασκευής (26/6) με 88-65 και πλέον ήθελε απλά να «σφραγίσει» την επιτυχία της. Το έκανε με εμφατικό τρόπο επικρατώντας ξανά.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς από το πρώτο δεκάλεπτο οι πρωτευουσιάνοι κυριάρχησαν και ξέφυγαν με δέκα πόντους διαφορά (21-11), φτάνοντας μέχρι τη νίκη, αν και τους αρκούσε η ήττα μέχρι και με 22 πόντους διαφορά για να στεφθούν πρωταθλητές.

Η Άλμπα με τον ένατο τίτλο της έπιασε την Μπάμπεργκ και τη Βούτερμπεργκ στη δεύτερη θέση της λίστας των ομάδων με τις περισσότερες κατακτήσεις.

Στην πρώτη βρίσκεται ακόμα η Μπάγερ Λεβερκούζεν με 14 κατακτήσεις, παρά το γεγονός ότι η τελευταία ήταν το μακρινό 1996 και πλέον αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ