22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρωτάθλημα με διαδικασία express στην Ισπανία

Οι προπονήσεις έχουν αρχίσει στις ισπανικές ομάδες και αυτό που αναφέρει σήμερα η El Mundo Deportivo είναι πως αυτό που επιθυμεί η ACB είναι το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί με ένα σύστημα... express. Με το τζάμπολ να γίνεται στις 17 Ιουνίου και τους αγώνες να ολοκληρώνονται ως τις 4 Ιουλίου.

Η ACB έχει ήδη επιλέξει τη Βαλένθια ως την πόλη που θα φιλοξενήσει τις δώδεκα ομάδες που ήταν πρώτες στη βαθμολογία όταν το πρωτάθλημα διακόπηκε. Ο λόγος για αυτή τη... βιασύνη είναι να μην συμπέσουν οι αγώνες με αυτούς της Ευρωλίγκας αλλά και του EuroCup, αν τελικά ο Τζόρντι Μπερτομέου ανακοινώσει επανεκκίνηση τη Δευτέρα (25/5). Αν η απόφαση είναι διαφορετική, τότε ίσως υπάρξει και διαφορετικός προσανατολισμός και για τη Liga Endesa.

Υπενθυμίζουμε πως οι δώδεκα ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των έξι, θα παίξουν όλες μεταξύ τους ανά γκρουπ οι πρώτες των ομίλων θα παίξουν χιαστεί μέχρι να βγει το ζευγάρι του τελικού. Τέσσερις από αυτές τις ομάδες μετέχουν σε Ευρωλίγκα (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια) και EuroCup (Ουνικάχα Μάλαγα).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ