19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρωτάθλημα θαμμένο και καταχωνιασμένο

Η φωτογραφία που ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook ο κόουτς Μιχάλης Κουταλιανός, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ήταν το απόγευμα του Σαββάτου μια πραγματικότητα για όποιον φίλο του μπάσκετ σέβεται τον εαυτό του. Οποιον δηλαδή κάνει, αυτό που δεν κάνουν η ΕΡΤ πρώτιστα, αλλά και ο αδρανής, μοιρολατρικός και εγκλωβισμένος ΕΣΑΚΕ στο πρωτάθλημα μπάσκετ και φυσικά στους φιλάθλους που ενδιαφέρονται για το σπορ.

Τέσσερα ματς την ίδια ώρα, απλά το ένα με ένα ημίχρονο διαφορά, θαμμένα και καταχωνιασμένα κάπου στο διαδίκτυο της ΕΡΤ πλην ενός που του έκαναν την τιμή να το παίζει κανάλι της τηλεόρασης.  Τα 'φερε έτσι η τύχη, που όποιος δεν είχε τα... κουράγια, την υπομονή, ακόμα και τις συσκευές της φωτογραφίας, να πρέπει να στερηθεί κάτι σημαντικό.

Διότι και στη Ρόδο έγινε μεγάλο ματς και έβγαλε θέματα και στην Πυλαία έγινε μεγάλο ντέρμπι που κρίθηκε δύσκολα και στην Πάτρα έγινε το απίθανο, ακόμα και στο Αλεξάνδρειο που το ματς κρίθηκε... στο δίλεπτο, βγήκαν θέματα. Επιμένουν λοιπόν αυτοί να θάβουν το πρωτάθλημα που έτσι κι αλλιώς από μόνο του έχει πατώσει χρόνο με το χρόνο και έχει γίνει διεθνώς ανυπόληπτο και το μόνο που έχει να παρουσιάσει είναι σασπένς μεταξύ μέτριων ομάδων; Θα επιμένουμε κι εμείς να τους το θυμίζουμε.

Κι ας προσπαθούν κάποιοι «κομήτες» από την ΕΡΤ να σχολιάζουν ότι το ΕΡΤφλιξ είναι... τηλεόραση κι ας προσπαθούν από τον ΕΣΑΚΕ να μουρμουρίζουν μα εμείς τι να κάνουμε; Ελα ντε, εδώ έχουν και ένα δίκιο. Κάνεις κάτι όταν νιώθεις δυνατός και ότι έχεις να πουλήσεις κάτι περιζήτητο. Οχι όταν ακόμα ξεφυσάς ανακουφισμένος που με πιέσεις δέχτηκε η ΕΡΤ να σου δώσει χαρτζιλίκι για κάτι που δεν θέλει ούτε να ακούει, πόσο μάλλον να το φιλοξενεί στο πρόγραμμά της. Στο διαδίκτυο, λοιπόν και πολύ σου πέφτει.

Εστω και στο... κρυφό σχολειό, ο ανταγωνισμός καλά κρατεί στο πρωτάθλημα. Με την ομάδα που συγκεντρώνει αυτά τα 24ωρα το ενδιαφέρον να είναι το Μεσολόγγι. Το ταρακούνημα που επιχειρήθηκε εκεί μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση στο Αλεξάνδρειο θα είχε νόημα σε ομάδα που να μπορεί να κάνει άμεσα δραστικές αλλαγές στο ρόστερ. Το Μεσολόγγι όμως δεν είναι τέτοιο. Ηταν σοκ για τους ίδιους πρώτα απ' όλα,  το ότι με τους καλούς παίκτες που πήραν στις πρόσφατες αλλαγές έδειξαν τόσο κακή εικόνα σε ματς - κριτήριο. Ηταν πολύ ηχηρό το «δεν σας βλέπουμε εσάς» που τους φώναξε ο Αρης, η ομάδα που κακά τα ψέματα είχαν βάσει βαθμολογίας μέσα στις μια- δυο που πόνταραν για να βάλουν μία από κάτω και να σώσουν την κατηγορία.

Το πώς ακριβώς θα μανουβράρει την κατάσταση ο Καλαμπάκος, αυτός το ξέρει. Το παρελθόν του δείχνει ότι όντως σκαρφίζεται πράγματα σε τέτοιες καταστάσεις.  Αυτό που ξέρουν όλοι οι άλλοι είναι ότι πλέον υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα. Σήμερα δηλαδή θα ξαναβρεθούν όλοι μαζί σε ένα γήπεδο και θα πρέπει να ξηγηθούν κοιτάζοντας τα μάτια. Γιατί έρχονται δυο ματς, εντός με Κολοσσό και εκτός με Ιωνικό που αν χαθούν, μετά δεν θα έχει νόημα. Από την άλλη, μάλλον δεν θα είχε νόημα και αν πήγαιναν σε αυτά σα να μη συμβαίνει τίποτα. Απλά θα περίμεναν να... τους βγει η ψυχή.

Η δεύτερη ομάδα που έχει θέματα είναι το Περιστέρι. Δεν είναι μόνο ότι άλλαξε ριζικά, μπήκε σε σημαντικά έξοδα και ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό και δεν παίζει καλά, μάλλον παίζει χειρότερα, αλλά ότι η νέα κατανομή ρόλων αναπόφευκτα θα φέρει κι άλλες δυσαρέσκειες σαν του Γκρέι που ζήτησε κι έφυγε επειδή δεν έκανε κέφι. Το Περιστέρι αύριο στη Ρίγα θα παίξει τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς κι εκεί δεν θα έχει άλλοθι, μεταβατικά στάδια και άλλα αν δεν έρθει η πρόκριση. Ούτε καν το κύπελλο που έπεται θα μπορεί να «κουκουλώσει» πράγματα, αφού εκεί με εκτός έδρας προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό δε λες ότι οι πιθανότητες είναι για υπέρβαση.

Το καλό, βέβαια για το Περιστέρι αλλά και για το πρωτάθλημα συνολικότερα είναι η εδραιωμένη πλέον πεποίθηση ότι αν όχι όλα, πολλά γίνονται σε όλα τα μέτωπα. Η πλειοψηφία των ομάδων μπορεί να κερδίσει τους αντιπάλους αν βρεθεί σε μέρα, η τετράδα τα  πλέι οφ και ο υποβιβασμός θα μείνουν ανοιχτά πιθανότατα μέχρι τέλους, οπότε τα κίνητρα δε θα λείψουν. Και όσο υπάρχουν κίνητρα, θα κινείται και η αγορά, θα γίνονται βελτιωτικές κινήσεις, θα ψάχνονται όλοι και δε θα τελματώσει το πρωτάθλημα. 

Το κακό είναι ότι θα ψάχνονται και οι φίλαθλοι για να βρουν τρόπο να δουν τις μάχες που θα εξελίσσονται, αλλά εντάξει, είπαμε, ας μην παραπονιόμαστε, έτσι κι αλλιώς το ζητούμενο πλέον τα τελευταία χρόνια είναι να τελειώνει το πρωτάθλημα και να αποφεύγονται τα κανόνια. Οχι να το βλέπουμε κιόλας...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ