23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Προχωράει το «ψηστήρι» του Άρη σε Σούλερ και Τσάλμερς

Η υπομονή είναι αρετή αλλά στην περίπτωση του Άρη το όφελος μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Μπορεί να μην περίμενε μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου για να κάνει κινήσεις στην περιφέρεια του από επιλογή, αλλά αυτό να προέκυψε ως ανάγκη όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Φτιάχνει πανίσχυρο δίδυμο στην περιφέρεια!

 


Για τους «κιτρινόμαυρους» είναι θέμα χρόνου η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Τζαμάλ Σούλερ που αγωνίστηκε πέρσι στον Ηρακλή και αρκετά πιθανή αυτή με τον Μάριο Τσάλμερς που στην περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν ήταν εύκολη, όμως σε αυτό το προχωρημένο πια σημείο του καλοκαιριού φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις και αντιστάσεις.

 


Στην περίπτωση του Σούλερ το βασικό εμπόδιο ήταν βέβαια το οικονομικό, δεδομένου ότι ο Άρης δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να καλύψει την απαίτηση του για συμβόλαιο 120 χιλιάδων δολαρίων. Με την υποχώρηση του Αμερικανού αλλά και τον Άρη να κάνει ένα βήμα εμπρός, όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή. Σε καλό σημείο, ίσως όχι τόσο προχωρημένο όπως στην περίπτωση Σούλερ, είναι και η επαφή με τον Τσάλμερς. Είναι προφανές ότι δεδομένων των δύσκολων συνθηκών της ομάδας, ένα περιφερειακό δίδυμο Τσάλμερς-Σούλερ είναι πέρα από κάθε προσδοκία για τον Άρη.

 


Ο Τσάλμερς είχε με την ΑΕΚ σε επτά ματς στην Basket League 6,14 πόντους, 1,86 ασίστ, 1,4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Ο Σούλερ σε 20 ματς Πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, είχε 13,5 πόντους, 3,55 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 1,3 κλεψίματα.

 


Σε όλα αυτά υπάρχει ένας μεγάλος αστερίσκος και αφορά βέβαια στην απαγόρευση μεταγραφών από τη FIBA. Τα οχτώ BAN είναι δίπλα στο όνομα του Άρη στη σχετική λίστα του ΒΑΤ και για τον Άρη είναι μονόδρομος η αλλαγή αυτού του σκηνικού. Με κάθε τρόπο! Γι' αυτό και υπάρχουν εδώ και καιρό επαφές, τόσο με αυτούς που έχουν δικαιωθεί όσο και με τη FIBA προκειμένου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος. Στην αντίθετη περίπτωση ο Άρης όχι μόνο δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει όλες τις συμφωνίες στις οποίες έχει προχωρήσει (Αγραβάνης, Κουζέλογλου) ή αναμένεται να προχωρήσει (Μιλόσεβιτς, Ντραγκίσεβιτς), αλλά στην πραγματικότητα δεν θα μπορεί καν να εμφανιστεί στο Πρωτάθλημα.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ