27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Προχωράει κι ενισχύεται ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να υλοποιεί τον σχεδιασμό του, με το θέμα της απόκτησης του Θανάση Αντετοκούνμπο να μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Όπως έχει γραφτεί αρκετές φορές στο basketa.gr, οι νταμπούχοι Ελλάδος έχουν σχεδιάσει την offseason εδώ κι αρκετό καιρό. Πλέον αυτό που περιμένουν είναι να περάσουν οι μέρες και να έρθει η 20η Ιουλίου. Σε αυτήν την ημερομηνία τους θα μάθουν οριστικά αν θα μείνει ο Κρις Σίνγκλετον αλλά και ο Ζακ Όγκαστ στην ομάδα ή θα μετακομίσουν στο ΝΒΑ.

Από αυτές τις δύο υποθέσεις θα εξαρτηθούν πολλά. Ειδικά ο Σίνγκλετον αποτελεί ένα από τα βασικότερα «γρανάζια» του «τριφυλλιού» και ο Τσάβι Πασκουάλ επιθυμεί διακαώς να τον έχει στο ρόστερ της νέας χρονιάς. Φυσικά και η περίπτωση του Όγκαστ είναι κομβική καθώς είναι Έλληνας και προσθέτει μία έξτρα λύση στη θέση «5» που πέρσι δεν υπήρχε.

Μέχρι τώρα –πλην του Όγκαστ- οι «πράσινοι» έχουν αποκτήσει και τους Λούκας Λεκαβίτσιους, Ίαν Βουγιούκα. Πρόκειται για παίκτες που είναι επιλογές του Καταλανού τεχνικού και θα έχουν σημαντικούς ρόλους, χωρίς όμως να αποτελούν «πρώτα βιολιά».

Εφόσον δεν προκύψει κάποια απώλεια με φυγή παίκτη για το ΝΒΑ, τότε ο Παναθηναϊκός θα προσθέσει ακόμα δύο παίκτες στο έμψυχο δυναμικό του. Για τη θέση «3» θα ολοκληρωθούν οι επαφές με την πλευρά του Θανάση Αντετοκούνμπο ο οποίος –εφόσον τελικά αποκτηθεί- θα αποτελέσει δίδυμο στη θέση του σμολ φόργουορντ με τον Κέι Σι Ρίβερς.

Θα ακολουθήσει η προσθήκη ενός σούτινγκ γκαρντ. Ο παίκτης αυτός αναμένεται να έχει έφεση στο σκοράρισμα και στη δημιουργία, ενώ είναι δεδομένο ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου με πρώτο και καλύτερο τον προπονητή «χτενίζουν» την αγορά ούτως ώστε να βρουν τον παίκτη ο οποίος θα κάνει τη διαφορά... Επί της ουσίας θα πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Μάικ Τζέιμς, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει στους Φοίνιξ Σανς. Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς άλλωστε ότι ο άμεσος συνεργάτης του Πασκουάλ, Γιώργος Βόβορας παρακολουθεί από κοντά το Summer League του Λας Βέγκας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ