18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Προτιμάει Basketball Champions League η Σαραγόσα

Η Σαραγόσα αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του ισπανικού πρωταθλήματος φέτος, αλλά η επιτυχία της να φθάσει μέχρι τα ημιτελικά δεν μπορεί να εξαργυρωθεί με συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα.

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου μπορούν να πάρουν μέρος μέχρι τέσσερις ομάδες από κάθε χώρα. Από τους Ίβηρες εξασφαλισμένη θέση έχουν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Μπασκόνια, την οποία απέκλεισαν οι παίκτες του Πορφίριο Φίσακ, ενώ η Βαλένθια θα παίξει ως κάτοχος του Eurocup. Τα «λιοντάρια» από την Αραγονία, λοιπόν, κλήθηκαν να αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχουν την καινούρια σεζόν στο Eurocup ή το Basketball Champions League και η απόφασή τους ήταν ξεκάθαρη, δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στη διοργάνωση της FIBA.

«Θα παίξουμε στο BCL, πιστεύουμε στη διοργάνωση και θα πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Είναι η δεύτερη φορά που κερδίζουμε "εισιτήριο" για την Ευρωλίγκα, αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε», παραδέχθηκε στο Aragon Radio ο πρόεδρος της ομάδας, Ρεϊνάλντο Μπενίτο.

Το ίδιο πρόβλημα με τους Ισπανούς, βέβαια, αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες που τερματίζουν ψηλά στο εθνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν υπάρχει κενή θέση για να αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα. Η Αρμάνι Μιλάνο θα εκπροσωπήσει του χρόνου την Ιταλία, παρότι δεν προκρίθηκε καν στους τελικούς του εθνικού πρωταθλήματος, η Βιλερμπάν παίζει χωρίς άγχος στους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος κόντρα στη Μονακό, επίσης έχοντας εξασφαλισμένη θέση για τη νέα αγωνιστική περίοδο, το ίδιο και η Μακάμπι Τελ Αβίβ που στους τελικούς στο Ισραήλ τίθενται αντιμέτωπη με τη Μακάμπι Ρισόν. Αμφότερες είναι μεν φαβορί για τον τίτλο, αλλά η συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα δεν εξαρτάται, έτσι κι αλλιώς, από τη θέση τους.

Από τη χώρα μας ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν μόνιμη θέση στην Ευρωλίγκα, αν και στους τελικούς της Basket League αγωνίζεται ο Προμηθέας Πατρών, με τους «ερυθρολεύκους» -βάσει κανονισμού, ύστερα από όσα έγιναν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ- να υποβιβάζονται για το 2019-2020 στην Α2. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ