25.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Προτεραιότητα το ΝΒΑ, «βλέπει» και Ευρώπη

Ο Ζακ Όγκαστ είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί στο ΝΒΑ και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να τα καταφέρει, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος.

Ο 25άχρονος φόργουορντ, που μετά την αποφοίτησή του από το Νοτρ Νταμ δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ με αποτέλεσμα να περάσει τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί αρχικά στην Τουρκία με την Ουσάκ κι εν συνεχεία στη χώρα μας με τον Παναθηναϊκό, πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις με τους Σακραμέντο Κινγκς στο σάμερ λιγκ, εκμεταλλευόμενος και τον τραυματισμό του Μάρβιν Μπάγκλεϊ. Τόσο οι «βασιλιάδες» όσο και οι υπόλοιπες ομάδες του «μαγικού κόσμου» πήραν… γεύση από τις ικανότητές του, με τον κόουτς Λάρι Λιούς μάλιστα να δηλώνει σχετικά: «Μου αρέσει η "φασαρία" που προκαλεί. Πηγαίνει σε ορισμένες "ύπουλες" περιοχές του γηπέδου, ειδικά κάτω από το καλάθι, και προκαλεί προβλήματα για τους ριμπάουντερ των αντιπάλων».

Ο Χάρι Τζέιλς, ο οποίος επιλέχθηκε στο νούμερο 20 του περσινού ντραφτ του ΝΒΑ από τους Σακραμέντο Κινγκς κι αγωνίστηκε ως συμπαίκτης με τον ομογενή φόργουορντ στο σάμερ λιγκ, πρόσθεσε για το Ζακ Όγκαστ: «Είναι από τους παίκτες που θυμάσαι. Σε έναν αγώνα θα μιλήσει, θα φέρει ενέργεια, γιατί μπορεί να τα κάνει».

Ο ίδιος δεν έκρυψε την επιθυμία του να δοκιμάσει την τύχη του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αν και άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» της Ευρώπης, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην εφημερίδα «Sacramento Bee»: «Ο κύριος στόχος μου και το όνειρο μου ήταν πάντα να παίξω στο ΝΒΑ. Θα προσπαθήσω να τα καταφέρω. Είχα μια ευκαιρία την πρώτη χρονιά μετά την αποφοίτησή μου, αλλά δεν την ακολούθησα έως το τέλος. Θα προσπαθήσω να μπω στη λίγκα και εάν δεν τα καταφέρω θα πάω στην Ευρώπη και θα προσπαθήσω ξανά αργότερα. Δεν πρόκειται να σταματήσω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ