17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προτάσεις για διακοπή, αποβολή και αναδιάρθρωση!

Συνεχίζονται οι διαμάχες στο έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που λαμβάνει χώρα στα γραφεία της Ένωσης το απόγευμα της Πέμπτης (9/5).

Στο... τραπέζι έχουν πέσει διάφορες προτάσεις. Ο πρόεδρος του Λαυρίου, Γιάννης Ψαράκης πρότεινε την αναδιάρθρωση της Basket League, θέλοντας από του χρόνου να παίζουν 16 ομάδες στην πρώτη κατηγορία. Μάλιστα οι περισσότερες ομάδες συμφώνησαν με αυτήν την πρόταση, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Σκινδήλιας πρότεινε να διακοπεί το πρωτάθλημα, χωρίς να έχει συζητηθεί ακόμα αυτό το σενάριο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος πρότεινε την αποβολή του Ολυμπιακού από την Basket League λέγοντας:

«Δεν έχει επέμβει κανείς να τιμωρήσει την ομάδα του ή εμείς ή κανείς. Η διοίκηση έπρεπε να τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Είναι αλλοίωση πρωταθλήματος. Η πρόταση του κυρίου Ψαρράκη θα επιβαρύνει τους αθλητές. Δυστυχώς, με τις κινήσεις του Ολυμπιακού η Α1 έχει απαξιωθεί. Θα δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στην Euroleague. Το ελληνικό πρωτάθλημα μια ομάδα ετσιθελικά το διαλύει. Το αίτημα αυτό δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς. Αλλά, για συναισθηματικούς λόγους θα συμφωνήσω με την αναδιάρθρωση. Η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι να αποβληθεί Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα για όλα όσα έχει κάνει. Δεν μπορεί να φοβούνται οι διαιτητές να κατέβουν και κανείς να μην επεμβαίνει. Η διαιτησία είναι σημαντικό θέμα, κρίνει αποτέλεσμα σε ένα βαθμό». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ