27.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Προσπέρασμα με ιστορική αξία απ’ τον Μιλόσεβιτς

Αν δεν είχε ραντεβού με την ατυχία στη διάρκεια της φετινής σεζόν, με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν ολόκληρο τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος, θα ήταν ήδη στην κορυφή όμως ακόμη και έτσι ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έγραψε ιστορία για την ΑΕΚ.

 

Ο Βόσνιος πραγματοποίησε την Κυριακή την 86η εμφάνιση του με την «ένωση» στο Πρωτάθλημα και είναι πλέον ο 2ος ξένος στην ιστορία της ομάδας στην Basket League σε συμμετοχές αφού άφησε πίσω του τον Μίκαελ Άντερσεν. Ο Δανός σέντερ που αγωνίστηκε με την ΑΕΚ στη διετία 1997-99 αλλά και τη σεζόν 2008-09 είχε κάνει 85 παιχνίδια με τη φανέλα της στην κατηγορία.

 

Ο Μιλόσεβιτς δεν προλαβαίνει να πιάσει, τουλάχιστον φέτος, την κορυφή αυτής της λίστας αφού απέχει εννιά παιχνίδια από αυτήν. Εκεί βρίσκεται ο Άντριου Μπετς που στην τριετία 2000-03 είχε κάνει 95 συμμετοχές Πρωταθλήματος.

 

Πάντως μέσα από τον 1ο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών ο Μιλόσεβιτς ξεπέρασε τα 500 ριμπάουντ και έγινε ο 8ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ που το κατάφερε και μόλις ο 3ος ξένος της μετά τους Άντριου Μπετς και Βίκτορ Αλεξάντερ. Πρώτος της λίστας και ο μόνος που ξεπέρασε τα 1.000 είναι ο Μιχάλης Κακιούζης.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ