21.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Προς την «αυγή» ενός νέου… Showtime! (vids)

Τα «σημάδια» δείχνουν Λέικερς για τον Καουάι Λέοναρντ και το σενάριο μίας τρομακτικής ένωσης δυνάμεων στος Λος Άντζελες, με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Πολ Τζορτζ, είναι πιο εφικτό από ποτέ. Το Basketa.gr αναλύει.

Μπορεί να συμπαθείς τους Λέικερς, μπορεί και όχι. Δεν μπορεί να μην παραδεχθείς, όμως, ότι ακόμη και στον καιρό παρακμής που διανύουν, παραμένουν ένα τεράστιο εμπορικό όνομα στο ΝΒΑ και όχι άδικα. 16 φορές πρωταθλητές στη λίγκα, άλλες 31 στη Δύση, τεράστιες προσωπικότητες, σαν τον Μάτζικ Τζόνσον, τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, τον Σακίλ Ο' Νίλ, τον Φιλ Τζάκσον, τον Πατ Ράϊλι και άλλους, όπως και εποχές δόξας, όπως αυτές της δεκαετίας του 1980 και του «Showtime» ή αυτής του 2000, με τον «Σακ» να δείχνει το δρόμο στην αρχή της και τον Κόμπι Μπράιαντ να... συμπληρώνει με τη βοήθεια ενός εξαιρετικού supporting cast στα τέλη της.

Όλοι θα ήθελαν, λοιπόν, να δουν τους «Λιμνανθρώπους» ξανά ισχυρούς, αλλά μετά την τελευταία τους παρουσία στα playoffs τη σεζόν 2013-2014 και το πρωτάθλημα της σεζόν 2009-2010, στους τελικούς με τους «αιωνίους» αντιπάλους Σέλτικς, κάθε φορά τα όνειρα για την απόκτηση σπουδαίων παικτών πήγαιναν... στην κάλαθο των αχρήστων. Αυτή την φορά, όμως, μοιάζουν να έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες και όλα αρχίζουν από τον Καουάι Λέοναρντ. 

Ο 26χρονος φόργουορντ, μετά από 7 χρόνια κι ένα δαχτυλίδι το 2014 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, φαίνεται πως θέλει την αλλαγή. Δηλαδή όχι φαίνεται, το είχε δείξει στην ουσία με τη συμπεριφορά του όλη τη σεζόν, μένοντας για καιρό έξω λόγω τραυματισμού. Οι φανέλες του μπορεί να «καίγονται», αλλά το όνειρο της Καλιφόρνια είναι έντονο στο μυαλό του και αυτό έρχεται να ταιριάξει «γάντι» για τους Λέικερς, που μπορούν να φτιάξουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ένα νέο Big Three.

Ποιοι είναι οι άλλοι δύο του Big Three; Οι δύο πιο περιζήτητοι free agents αυτή τη στιγμή, φυσικά. ΛεΜπρόν Τζέιμς και Πολ Τζορτζ ενδιαφέρουν πολλές ομάδες, αλλά οι Λέικερς έχουν το ιδανικό «πακέτο». Κι αυτό, γιατί ήδη έχουν στη διάθεσή τους χώρο για δύο μάξιμουμ συμβόλαια, έχοντας δημιουργήσει αυτό τον χώρο με αυτόν ακριβώς το σκοπό, να φέρουν στις τάξεις τους δύο σούπερ σταρ. Άλλο αν, τελικά, μπορούν να γίνουν και τρεις...

Στην περίπτωση των τριών, φυσικά, χρειάζονται μερικές «θυσίες». Ο πρώτος που πρέπει να φύγει είναι ο Λουόλ Ντενγκ, ώστε να ξεφορτωθούν το «βαρύ» του συμβόλαιο, κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνει, ώστε να διευκολυνθεί και η έλευση των Τζέιμς-Τζορτζ. Για να γίνουν όλα αυτά, βέβαια, πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση μεταξύ Σπερς και Λέοναρντ, για να ζητήσει εκείνος την ανταλλαγή κι εκείνη να γίνει, αλλιώς θα χρειαστεί να αποδεσμευθεί ο Ντενγκ.

Για το συγκεκριμένο θέμα δε θα υπάρξυον «εμπόδια», λογικά, άρα οι Λέικερς πρέπει να συμφωνήσουν με τους Σπερς σε άλλους δύο παίκτες που πρέπει να στείλουν και λογικά θα είναι δύο από τα ταλέντα που έχουν στο ρόστερ τους. Ο Κάιλ Κούζμα είναι φαβορί, με τους Λόνζο Μπολ και Μπράντον Ίνγκραμ να δίνουν τη δική τους «μάχη». Ο Μπολ θα δώσει μεγαλύτερο χώρο στο salary cap των Λέικερς, αλλά ο Πόποβιτς πρέπει να εκφράσει επίσης την άποψή του, καθώς δεν αποκλείεται να προτιμά τον Ίνγκραμ. 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα deal που, εάν γίνει έγκυρα, τότε θα ανοίξει και ο δρόμος για τους Τζέιμς και Τζορτζ. Και οι «σειρήνες» που ακούν δεν είναι λίγες, ενώ η προοπτική των Λέικερς είναι σπουδαία. Όπως και της δημιουργίας ενός νέου Big Three στο σπουδαίο σύλλογο, το οποίο σε μια πρώτη ματιά θα μοιάζει «αχτύπητο». Τώρα, οι παίκτες που θα χρειαστούν να στελεχώσουν ένα ρόστερ... έξι παικτών που θα έχει απομείνει στην περίπτωση εκπλήρωσης του ονείρου, μοιάζει με διαδικασία εξίσου εφικτή.

Ίσως να πρέπει, δηλαδή, να ετοιμαζόμαστε για μια νέα περίοδο «Showtime», με τους Λέικερς που θέλουμε να βλέπουμε...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ