17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Προς αναβολή το προολυμπιακό του Καναδά

Η FIBA δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση για την τύχη των προολυμπιακών τουρνουά, καθώς περιμένει την οριστική απόφαση της ΔΟΕ για το πότε θα τελεστούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παρ' όλα αυτά στον Καναδά, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση ενός εξ αυτών των προολυμπιακών, εκείνου μάλιστα στο οποίο θα λάβει μέρος και η Εθνική μας ομάδα, κάνουν ήδη λόγο για αναβολή του.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η καναδική ομοσπονδία, συντάσσεται κατ' αρχάς με την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής του Καναδά να μη στείλει αθλητές τον Ιούλιο στο Τόκιο για τους Αγώνες. Και παρά το ότι επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να διοργανώσει το τουρνουά, εντούτοις τονίζει ότι αυτό πρέπει να γίνει σε συνθήκες που δεν θα θέτουν με κανένα τρόπο σε κίνδυνο την υγεία των μετεχόντων και των φιλάθλων, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αναβολή του.

"Η καναδική ομοσπονδία θα συνεχίσει τις συζητήσεις της με τη FIBA σχετικά με την πολύ πιθανή αναβολή του προολυμπιακού τουρνουά της Βιτόρια, που έχει αρχικά προγραμματιστεί για το διάστημα 23-28 Ιουνίου 2020. Παρ' όλα αυτά το τουρνουά θα διεξαχθεί σε χρονικό σημείο κατά οποίο η υγεία και η ασφάλεια όλων των αθλητών, προπονητών, παραγόντων, εργαζομένων, εθελοντών και θεατών μπορεί να διασφαλιστεί", αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου.

Την ίδια ώρα η οργανωτική επιτροπή του προολυμπιακού τουρνουά της Βιτόρια έχει αρχίσει να μελετά τους τρόπους με τους οποίους θα επιστρέψει τα χρήματα σε όσους φιλάθλους έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια, κάτι που αποτελεί επίσης ένδειξη ότι το τουρνουά δεν πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον στις καθορισμένες ημερομηνίες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ