30.8 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Προπονητής της χρονιάς ο Πασκουάλ!

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε μόνο το νταμπλ φέτος, αλλά σαρώνει και στα ατομικά βραβεία, καθώς φαίνεται. Έτσι, μετά τον αρχηγό του, Νικ Καλάθη, που αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος, και ο προπονητής του, Τσάβι Πασκουάλ, κέρδισε τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς. 

Ο Πασκουάλ συγκέντρωσε 10 ψήφους έναντι 7 του Άρη Λυκογιάννη του Κολοσσού στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 14 ΚΑΕ. Κυριάρχησε στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων με 35 ψήφους έναντι των Γιάννη Καστρίτη (Τρίκαλα Bc Aries), Ντίνου Καλαμπάκου (Κόροιβος) που πήραν από 7, ενώ στην ψηφοφορία του κοινού συγκέντρωσε 42,6% (671 ψήφους) έναντι 22,95% (361 ψήφους) του Γιάννη Σφαιρόπουλου του Ολυμπιακού.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα στην πρώτη σεζόν μου στην Ελλάδα να αναδεικνύομαι μετά από ψηφοφορία ως καλύτερος προπονητής», τόνισε ο Ισπανός κόουτς του Παναθηναϊκού και επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες και την ομάδα μου για αυτή την διάκριση. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για όσα πετύχαμε. Ευχαριστώ, επίσης, όσους με ψήφισαν».

Στην ψηφοφορία παικτών και αρχηγών των 14 ομάδων έλαβαν: 

Πασκουάλ 10

Λυκογιάννης 7

Καλαμπάκος 3

Καστρίτης 3

Στην ψηφοφορία δημοσιογράφων και κοινού έλαβαν: 

Πασκουάλ 706

Σφαιρόπουλος 361

Μαρκόπουλος 150

Πρίφτης 130

Μανωλόπουλος 69



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ