26.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Προπονητής και Ελληνες σε πρώτο πλάνο

Ο αντικαταστάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον ερυθρόλευκο πάγκο και η εκκρεμότητα με τους τρεις Ελληνες που ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαιά τους (Σπανούλης-Παπανικολάου-Παπαπέτρου) αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα για τους προέδρους του Ολυμπιακού. 

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα "τρέξουν" σχεδόν παράλληλα τα δύο αυτά θέματα καθώς αποτελούν το βασικό θεμέλιο για τη νέα χρονιά.

Αφ' ενός γιατί ο στόχος παραμένει να διατηρηθεί αναλλοίωτος ο ελληνικός κορμός (που έχει δώσει το στίγμα του σε αυτήν την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια) και φυσικά να βρεθεί ο "καπετάνιος" για αυτό το μεγάλο και δύσκολο πλοίο, με στόχο να το οδηγήσει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, τις οποίες έχει λησμονήσει ο πειραϊκός σύλλογος την τελευταία διετία.

Το θέμα των Ελλήνων είναι ξεκάθαρα ανεξάρτητο με το θέμα του προπονητή, ενώ αντίθετα δεν συμβαίνει το ίδιο με τους ξένους, καθώς εκεί ο νέος τεχνικός θα έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή τους.

Οσον αφορά τώρα τον διάδοχο του Γιάννη Σφαιρόπουλου (για τον οποίο αναμένεται η συνάντηση με τους αδελφούς Αγγελόπουλους και η ανακοίνωση του φιλικού διαζυγίου) ο ιδανικός αντικαταστάτης θα ήταν ο Ντέηβιντ  Μπλάτ τον οποίο σαφώς και θέλουν στον Ολυμπιακό αλλά το κασέ του είναι απαγορευτικό.

Επίσης είναι δεδομένο ότι θα θέλει και ο ίδιος 2-3 καλές μεταγραφές που φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση το συνολικό μπάτζετ μιας ομάδας ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.

Είναι φυσικά στο χέρι των προέδρων του Ολυμπιακού το αν θα κάνουν την υπέρβαση στο θέμα προπονητή καθώς το αρχικό πλάνο τους ήταν να μην ξεπεράσει το συμβόλαιο του νέου κόουτς τις 600-700.000 ευρώ.

Το θέμα με τον Ντέηβιντ Μπλάτ είναι ότι όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης (και κυρίως αυτές που μπορούν να τον καλύψουν οικονομικά) έχουν προπονητή καθώς και ο Δημήτρης Ιτούδης παραμένει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ δεν υπάρχει και κάποια προοπτικό για το ΝΒΑ.

Εκεί είναι το θέμα εάν οι πρόεδροι των Ερυθρολεύκων μπορούν να τον πείσουν (σαφώς ανεβάζοντας το ποσό που σχεδίαζαν να ξοδέψουν για προπονητή) να ρίξει και αυτός νερό στο κρασί του και να έρθει στον Πειραιά.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις που οι διοικούντες του συλλόγου έχουν ήδη εξετάσει (ή συνεχίζουν να το κάνουν σε κάποιες από αυτές) με ονόματα που είτε έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Περάσοβιτς, Πλάθα, Τρινκιέρι κ.λπ.) είτε όχι.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ