16.1 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Προοπτική 19 ομάδων στην ACB

Τα πρωταθλήματα που έληξαν πρόωρα ή που δεν έληξαν καν εξαιτίας του κορονοϊού έχουν δημιουργήσει αρκετά θέματα σε πολλές χώρες σε ότι αφορά τη σεζόν 2020-21. Η ACB δεν αποτελεί εξαίρεση, παρά το ότι με μια express διαδικασία έβγαλε πρωταθλητή στο παρκέ.

Η ACB έχει ήδη αποφασίσει να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, αφού το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε κανονικά με τις ομάδες να κερδίζουν την παραμονή στο γήπεδο. Το θέμα είναι πως από την LEB Oro υπάρχει άνοδος δύο ομάδων (Γκιπουθκόα και Βαγιαδολίδ) και τουλάχιστον η μία από τις δύο προτίθεται να διεκδικήσει τη θέση της.

Ο λόγος για την Γκιπουθκόα, η οποία έχει ήδη παρουσιάσει τα απαραίτητα έγγραφα και η 15η Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή της για το επόμενο πρωτάθλημα. Το σημαντικότερο είναι πως έχει τα οικονομικά εχέγγυα για να προχωρήσει. Κάτι το οποίο στερείται η Βαγιαδολίδ, η οποία επικεντρώνει περισσότερο την προσοχή της στην ομάδα ποδοσφαίρου.

Αρκετές ομάδες της ACB, οι περισσότερες για να είμαστε ακριβείς, δεν θέλουν αύξηση των ομάδων, καθώς το πρόγραμμα των περισσότερων είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο και ήταν και μια καταρχήν συμφωνία ανάμεσά τους στη σύσκεψη του Απριλίου. Η λύση αναζητείται και δεν αποκλείεται το θέμα να οδηγηθεί ακόμη και σε μια νομική διαμάχη.

Η ACB έχει ένα καλεντάρι έτοιμο και για τις δύο περιπτώσεις. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων στις 19 Σεπτεμβρίου με 18 ομάδες και στις 12 Σεπτεμβρίου αν τελικά γίνουν 19. Οι ομάδες με τη λογική αυτή προγραμματίζουν έναρξη προετοιμασιών την εβδομάδα της 5ης Αυγούστου.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ