25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Προολυμπιακό: Κρουζ όπως Νοβίτσκι, Μπλάτσε, Χόρφορντ και ΜακΚάλεμπ (pic+vid)

Το να βάζεις περισσότερους από 30 πόντους σε αγώνα Προολυμπιακού Τουρνουά δεν είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο. Ο Φρανσίσκο Κρουζ το κατάφερε στον χθεσινό (29/06) αγώνα Μεξικό - Γερμανία.

Ο Κρουζ, ευρέως γνωστός ως Πάκο, είδε το όνομά του να μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ, με ελίτ παρέα, μετά το κατόρθώμα του, παρόλο που δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στο Μεξικό και του άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. 

Το ρεκόρ το κατέχει ένας άλλος Γερμανός. Ο σπουδαίος Ντρικ Νοβίτσκι που είχε σκοράρει 35 πόντους απέναντι στη Νέα Ζηλανδία το 2008. Στο ίδιο τουρνουά ο Ντιρκ είχε άλλες δύο παρεμφερείς επιδόσεις. Είχε πετύχει 32 πόντους κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο και άλλους 30 στον αγώνα με την Κροατία

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2012, ο Μπο ΜακΚάλεμπ ισοφάρισε την επίδοση των 35 πόντων του Νοβίτσκι. Την ίδια χρονιά, 30 πόντους είχε γράψει η στατιστική του Αλ Χόρφορντ σε έναν αγώνα της Δομιικανής Δημοκρατίας απέναντι στην Κορέα. 

Τελευταίος της λίστας ο Αντρέι Μπλάτσε. Το 2016 πέτυχε μια 30αρα, αλλά δεν κατάφερε να εμποδίσει την ήττα της Νέας Ζηλανδίας από τις Φιλιππίνες

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι αρκετές δεκαετίες πίσω, το σωτήριο έτος 1964, σε ένα τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διαφορετικό από τα σημερινά της FIBA, ο Σίεμ Λίεμ Σιόνγκ είχε σπάσει τα κοντέρ, πετυχαίνοντας 59 ολόκληρους πόντους. Παραδόξως, δεν ήταν αρκετοί για να αποτρέψουν την ήττα της Ιαπωνίας από την Κούβα.  

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ