16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Προολυμπιακο: Γεμάτος αστέρια ο Καναδάς στο δρόμο της Εθνικής (pic+vid)

Το Προολυμπιακό Τουρνουά πλησιάζει και οι συμμετέχουσες χώρες ανακοινώνουν σιγά-σιγά τις αποστολές τους. Στον δρόμο της Εθνικής μας ομάδας στο Προολυμπιακό θα βρεθεί ο Καναδάς και η Κίνα. Μάλιστα ο Καναδάς ανακοίνωσε την προεπιλογή παικτών με την ομάδα που θα παρατάξουν να... τρομάζει.

Ο Καναδάς είναι μάλιστα ο οικοδεσπότης του Προολυμπιακού Τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί στην Βικτόρια. Το τουρνουά θα διαρκέσει απο τις 29 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου με 6 ομάδες να διεκδικούν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στον πρώτο όμιλο βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα, με αντιπάλους τον Καναδά και την Κίνα. Αντίστοιχα στον δεύτερο όμιλο είναι η Ουρουγουάη, η Τσεχία και η γειτονική Τουρκία. Η αυλαία πέφτει στις 29 Ιουνίου με την αναμέτρηση της Εθνικής κόντρα στον Καναδά. Εξαιτίας της διαφοράς ώρας οι αγώνες θα προβάλλονται στους δέκτες μας μεταμεσονύχτιες ώρες. 

Ο βασικός αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο είναι ο Καναδάς, ο οποίος κατεβαίνει με... όλα του τα όπλα για να διεκδικήσει την πρόκριση. Στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ο προπονητής των Ράπτορς και πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2019 Νικ Νερς και τα βασικά γρανάζια της ομάδας είναι οι: Αρ Τζέι Μπάρετ, ο Κεμ Μπιρτς και ο  Άντριου Ουίγκινς. Επιπλέον σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο ψηλός των Χιούστον Ρόκετς, Κέλι Ολίνικ που είχε δηλώσει έτοιμος για την συμμετοχή του με την Εθνική του ομάδα. Η ομάδα του Νικ Νερς απαρτίζεται κατά κύριο λόγο απο παίκτες του ΝΒΑ με ορισμένους να έχουν υψηλές παραστάσεις. Ωστόσο το μεγάλο αστέρι των Καναδών, ο Τζαμάλ Μάρεϊ θα λείψει καθώς υπέστη ρήξη χιαστών στην διάρκεια της χρονιάς.

Την απουσία του καλύτερου Καναδού την δεδομένη χρονική στιγμή έρχεται να συμπληρώσει και η απουσία του σταρ των Οκλαχόμα Σίτυ Θάντερ, Σέι Γκιλζίους-Αλεξάντερ καθώς και η απώλεια τόσο του Κέβιν Πάγκος, όσο και του Καίλ Ουίλτζερ. Παρολαυτα η ομάδα του Καναδά θα είναι ιδίως ισχυρή και σίγουρα δεν θα θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του 2019 που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά οι 21 εκλεκτοί της προεπιλογής: Κάιλ Αλεξάντερ, Αλεξάντερ Γουόκερ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Τρει Μπελ- Χαινς, Άντονυ Μπένετ, Κεμ Μπιρτς,Όσι Μπρίσετ, Ντίγιον Μπρούκς, Μπράντον Κλαρκ, Άαρον Ντούρνεκαμπ, Λουγκέντζ Ντορτ, Μέλβιν Ειζίμ, Κόρι Τζόζεφ, Τρέι Λάιλς, Τρίσταν Τόμσον, Κέλλυ Ολίνικ, Ντουάιτ Πάουλ, Άντριου Ουίγκινς, Μίκαελ Μούλντερ, Άντριου Νίκολσον, Άντριου Νέμπχαρντ

https://twitter.com/CanBball/status/1397931075968671745

https://www.youtube.com/watch?v=hVvtYc353MQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ