16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προμηθέας: Ρεκόρ για νυν και πρώην (vid+pics)

Ο Προμηθέας Πατρών πανηγύρισε μεγάλη νίκη στο «Ανδρέας Παπανδρέου» απέναντι στο Περιστέρι, για την 20ή αγωνιστική της Basket League, χάρη -μεταξύ άλλων- στην παρουσία των αδερφών Γκραντ και του Μιχάλη Τσαϊρέλη.

Ο Τζέριαν Γκραντ τα έκανε όλα στο παρκέ με 20π., έξι ριμπάουντ και εννέα ασίστ, με τις οποίες ισοφάρισε την κορυφαία επίδοσή του, αφού τόσες είχε και κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Βαθμολογήθηκε, επίσης, με 34 βαθμούς στο ranking. Στατιστικά, το παιχνίδι του στα δυτικά προάστια ήταν το καλύτερό του από τα δώδεκα που έχει παίξει φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο αδερφός του, Τζεράι Γκραντ, έκανε αισθητή την παρουσία του μέσα στη ρακέτα, τελειώνοντας το παιχνίδι με ρεκόρ καριέρας στην Basket League, αφού είχε 21π. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν εκείνη των 17π. που είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια με το Λαύριο στο κλειστό της Λαυρεωτικής και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Μιχάλης Λούντζης, από την πλευρά του, σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τις έξι ασίστ που μοίρασε, αφού είχε από πέντε τελικές πάσες δύο φορές στο παρελθόν ως παίκτης των Τρικάλων BC και μία ως παίκτης του Λαυρίου. Συγκεκριμένα, πέντε ασίστ έδωσε τη σεζόν 2017-2018 στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Πανιώνιο και το Λαύριο και την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, με τη μοναδική τάπα του στο «Ανδρέας Παπανδρέου» ο Ντάνι Αγκμπελέζε έφθασε στις 108 κι «έπιασε» στην 37η θέση της σχετικής λίστας της Basket League τον Πι Τζέι Μπράουν. Ο Αμερικανός σέντερ έφθασε, παράλληλα, στη 2η θέση της λίστας των μπλοκέρ του Προμηθέα Πατρών, στα 30 κοψίματα, το Μουχάμεντ Φαγέ. Ακόμα, ο Γιάννης Αγραβάνης με τους τρεις πόντους του ξεπέρασε τους 300 σε 75 αγώνες του στη μεγάλη κατηγορία.

Κόντρα στην ομάδα με την οποία άρχισε τη σεζόν, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μπορεί να έμεινε άποντος, αλλά έφθασε σε δύο μεγάλα επιτεύγματα. Η κυριακάτικη (04/04) αναμέτρηση ήταν η 300ή του στην Basket League κι έγινε έτσι ο 49ος παίκτης που φθάνει σε αυτόν τον αριθμό στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, από το 1992-1993 μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ο διεθνής γκαρντ του Περιστερίου με τις δύο ασίστ που μοίρασε έγινε ο 14ος στα χρόνια της Basket League που έφθασε τις 800.

https://www.youtube.com/watch?v=aFFRC_2STuc



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ