17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προμηθέας – Περιστέρι 66-83 : Ηταν… γεράκι στην Πάτρα (vids)

To Περιστέρι έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη χρονιά στο πιο καθοριστικό της σημείο. Πέρασε... αγριεμένο από την Πάτρα στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ με τον Προμηθέα, νίκησε άνετα και απόλυτα δίκαια με 83-66 και θέλει άλλη μια νίκη για να περάσει στα ημιτελικά, με πρώτη ευκαιρία μεθαύριο στην έδρα του. Πληθωρική εμφάνιση από πολλούς παίκτες, με κορυφαίο όλων τον Μάρβιν Τζόουνς για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Ο Προμηθέα έδειξε... άδειος από ενέργεια μετά την υπερπροσπάθεια της Κυριακής στον τελικό κυπέλλου και δε μπόρεσε παρά σε ελάχιστα σημεία του αγώνα να βρει ρυθμό.

Το Περιστέρι πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και δεν τον έχασε ποτέ. Πίεσε πολύ έναν αντίπαλο τον οποίο περίμενε κουρασμένο, του χάλασε το παιχνίδι, βρήκε σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Μάρβιν Τζόουνς και από το 19-24 του δεκαλέπτου είχε βάλει το νερό στο αυλάκι. Ο Προμηθέας έψαχνε μικρά ξεσπάσματα για να καλύψει το έδαφος, αλλά το Περιστέρι είχε ψυχραιμία και πολλούς παίκτες να του δίνουν λύσεις. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 34-43, στο 30' 53- 60 με τον Προμηθέα να κάνει την ύστατη προσπάθεια προσέγγισης, αλλά το Περιστέρι ήταν πολύ καλό σήμερα έστω και για να δώσει δικαιώματα.

ΜΠΕΡΔΕΜΑ: Ο Τζιαν Κλαβέλ μπήκε... από το αεροπλάνο στον τελικό κυπέλλου και έγινε παράγοντας του αγώνα. Σήμερα όμως, οι αντίπαλοι τον ήξεραν, αυτός το... παράκανε και μάλλον μπέρδεψε το παιχνίδι του Προμηθέα, παίρνοντας πολλές προσπάθειες εκτός συστημάτων και αλλάζοντας ριζικά ένα στιλ παιχνιδιού που υπήρχε, με το νέο να μην είναι εύκολο να αφομοιωθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας πόνταρε στο μακρινό σουτ για να βρει λύσεις σήμερα, αλλά το απελπιστικό ποσοστό 3/22 ήταν ίσως το μεγαλύτερο κακό από αυτά που τον... βρήκαν και δεν του επέτρεψε να πάρει εύκολους πόντους. Συνολικά, το Περιστέρι κυριάρχησε σε καίριους τομείς, αφού πήρε περισσότερα ριμπάουντ, 36-30 ενώ περιόρισε τη δημιουργία του Προμηθέα στις 11 ασίστ, ενώ το ίδιο μοίρασε 20.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Περισσότερα σε λίγο....



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ