14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προμηθέας Πάτρας – ΑΕΚ 88-71: Την «πάτησε» και θέλει… repeat (vids+pics)

Ο Προμηθέας Πάτρας νίκησε εύκολα την ΑΕΚ με 88-71 στο δεύτερο ημιτελικό του HNC Coin Super Cup και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, επιθυμώντας να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη διαδοχική φορά.

Η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο παρουσιάστηκε σαφώς πιο έτοιμη από εκείνη του Στέφανου Δέδα και κυριαρχώντας στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα πήρε δίκαια την πρόκριση. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική φορά που οι Πατρινοί νικούν σε ημιτελικό Super Cup την Ένωση και πλέον θα λύσουν τις διαφορές τους με τον Παναθηναϊκό στον αυριανό τελικό (26/9, 21.00). Από την πλευρά του ο «δικέφαλος» θα παίξει στον μικρό τελικό (26/9, 16.30) με το Λαύριο.

Το παιχνίδι είχε το χαρακτήρα ντέρμπι μόνο στο πρώτο ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με 42-39 υπέρ των γηπεδούχων. Το τελευταίο καλάθι που σημειώθηκε μάλιστα στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν το ασύλληπτο κάρφωμα του Κέντρικ ΡέιΗ τρίτη περίοδος αποτέλεσε και το πιο κομβικό χρονικό διάστημα της αναμέτρησης. Οι Πατρινοί έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ του «Δ. Τόφαλος» και με επιμέρους σκορ 31-18 ξέφυγαν 73-57 και πλέον οι «κιτρινόμαυροι» έψαχναν ένα θαύμα. Αυτό δεν συνέβη και η κόρνα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Κασιμίρο να πανηγυρίζουν τη δίκαιη πρόκριση με 88-71.

ΟΙ... ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ: Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος και ο Κέντρικ Ρέι ήταν οι κορυφαίοι για τον Προμηθέα Πάτρας. Ο Έλληνας φόργουορντ και ο Αμερικανός γκαρντ στο παρελθόν είχαν φορέσει τη φανέλα της Ένωσης. Ο πρώτος σημείωσε 16 πόντους και ο δεύτερος πρόσθεσε 19 και ήταν πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, με τον Χαντ να σημειώνει άλλους 15. Για τους ηττημένους, ο Μάνι Χάρις πέτυχε επίσης 16.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ένα από τα «κλειδιά» του αγώνα ήταν η κυριαρχία του Προμηθέα μέσα στη ρακέτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι σημείωσαν 42 πόντους στο «ζωγραφιστό», την ώρα που η ΑΕΚ βρήκε μόλις 28. Η διαφορά πάντως μαρτυρά και τη γενικότερη ανωτερότητα των Πατρινών.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ