21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προμηθέας: Οι αριθμοί δείχνουν την θεαματική μεταμόρφωση επί Ζούρου (vids)

Οι αριθμοί μπορεί να μη λένε πάντα την αλήθεια, αλλά υπάρχουν κάποιες φορές που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Μια απλή σύγκριση των πιο βασικών τομέων, άμυνας και επίθεσης δηλαδή, στις επιδόσεις που υπήρξαν στα τρία ευρωπαϊκά ματς του Προμηθέα με τον Λουίς Κασιμίρο στον πάγκο και στα δύο με τον Ηλία Ζούρο, μαρτυρούν πολλά. Πιο πολλά βέβαια μαρτυρούν οι τρεις ήττες που υπήρχαν με τον Ισπανό προπονητή και οι δύο νίκες που τις... διαδέχτηκαν με τον Ελληνα, γεγονός που δεν είναι ανεξήγητο.

Η πραγματικά εντυπωσιακή διαφοροποίηση του Προμηθέα έχει να κάνει με την άμυνα. Η μείωση του παθητικού είναι της τάξης των 23,1 πόντων ανα αγώνα(!), μετρώντας 40 λεπτα αφού το ένα από τα δύο ματς επί Ζούρου κρίθηκε στην παράταση. Ακόμα και με 45λεπτο να μετρήσει το ένα ματς, πάλι υπάρχει μείωση 17,1 πόντων, δηλαδή σαν να έχει μπει... κόφτης ενός δεκαλέπτου για τους αντιπάλου.

Στα τρία ματς επί Κασιμίρο συγκεκριμένα ο Προμηθέας είχε δεχτεί 92-95 και 92 πόντους, μέσο όρο 89,6. Στα δύο επί Ζούρου, 80 (68 στην κανονική διάρκεια), και 65 άρα 72,5 με παράταση και 66,5... χωρίς κατά μέσο όρο.

Στην επίθεση υπάρχει κι εκεί μείωση αφού είναι φανερό ότι ο Προμηθέας πάει να κοντρολάρει τα ματς, αλλά μπορεί κάποιος να την πει και αμελητέα. Από τους 75 πόντους μέσο όρο επί Κασιμίρο (82+81+62), ο Προμηθέας έχει πέσει οριακά κάτω από τους 70 και συγκεκριμένα 69,5 με τους 68 +71 του Ζούρου, χωρίς πάλι στην πρώτη περίπτωση να μετράμε την παράταση και τον τελικό απολογισμό που ήταν 83 πόντοι. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ