25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Προμηθέας… με αντοχή για τετράδα

Ο Προμηθέας Πατρών είδε τον Ήφαιστο Λήμνου να έχει στηθεί εξαιρετικά από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και να απειλεί για 38 λεπτά με απόδραση από το «Δ. Τόφαλος», αλλά βρίσκοντας τις λύσεις στις κρίσιμες στιγμές, δείχνοντας το «μέταλλο» που έχει αποκτήσει, επικράτησε με 73-68 και είναι όρθιος για την τετράδα στην Basket League.

Το παιχνίδι

Μετά τις πρώτες ανταλλαγές καλαθιών, ο Προμηθέας βρήκε πιο πολλές λύσεις από μακριά με τους Μέιερ και Λίποβι, με αποτέλεσμα να προηγηθεί ακόμη και με διαφορά οκτώ πόντων (19-11 στο 7'), με τη γραμμή των βολών να δίνει την απάντηση για τον Ήφαιστο και τον Διαμαντάκο να μειώνει στο 21-20 της πρώτης περιόδου. Βρίσκοντας επίσης σκορ χαμηλά με τους Κατσίβελη και Παρκς, οι Αχαιοί ξέφυγαν ξανά, φτάνοντας στο +13 (39-26 στο 18'), αλλά ο εξαιρετικός Σμιθ θα τους έδειχνε πως... δε θα ήταν απλή υπόθεση η νίκη, με το τρίποντο του Σταμάτη να σημειώνει το 42-38 του ημιχρόνου.

Ο διαβασμένος Ήφαιστος γρήγορα στην επανέναρξη του ματς θα έπαιρνε και τα ηνία, με το σουτ του Μπρέιζελτον να σημειώνει το 42-44 στο 23ο λεπτό, με τις «μάχες» των Παρκς-Έβανς χαμηλά να χαρακτηρίζουν τα επόμενα λεπτά και την ομάδα της Λήμνου να επιστρέφει και από το -5 στο 27ο λεπτό από τρίποντο του Λίποβι (52-47), με πρωταγωνιστές τους Μούρτο και Σταμάτη, που με δικούς τους πόντους έφεραν το 57-60 του δεκαλέπτου. Η άμυνα των παικτών του Γιατρά εμφανίστηκε εκεί, όπως και ο Κατσίβελης, που πήρε τη σκυτάλη από Λίποβι-Μέιερ, για να δώσει προβάδισμα με 70-67 στο 38'. Ένα καλάθι του Παρκς ισχυροποίησε κι άλλο τη θέση του Προμηθέα, που είδε τον Ήφαιστο να αστοχεί διαρκώς και μοιραία να έρχεται το τελικό 73-68.

Δεκάλεπτα: 21-20, 42-38, 57-60, 73-68

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Μπορεί οι Λίποβι, Μέιερ και Παρκς να έκαναν καλή δουλειά για τον Προμηθέα, αλλά αυτός που «σκότωσε» τον Ήφαιστο ήταν ο Δημήτρης Κατσίβελης. Είχε 12 πόντους με έξι ριμπάουντ και μαζί το μεγάλο τρίποντο για το 70-67 στα δύο λεπτά για τη λήξη, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Αχαιών.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας χρειάστηκε λίγο καλύτερη ευστοχία από μακριά, με 37% στα τρίποντα έναντι 25% του Ηφαίστου, σε ένα ματς ισορροπημένο στατιστικά, βάζοντας αντίβαρο και στο 50% στις βολές, με τον αντίπαλό του να έχει 73%.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ