16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Προμηθέας – Λαύριο 79-71: Παθιασμένος Αγραβάνης, εκτελεστής Ρέι

Το Λαύριο πήγε αποφασισμένο στην Πάτρα για να βάλει τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών του στο πρωτάθλημα, μετά το διπλό στο Αλεξάνδρειο στις 30/10, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Δημήτρη Αγραβάνη. Ο παθιασμένος διεθνής φόργουορντ του Προμηθέα πήρε στις πλάτες του την ομάδα του μετά από ένα... υπνωτισμένο πρώτο ημίχρονο, σήμανε την αντεπίθεση ανατροπής και μαζί με τον εκρηκτικό Κέντρικ Ρέι έφεραν τη νίκη me 79-71 που χρειαζόταν πολύ η ομάδα τους, μετά από τις ήττες από ΑΕΚ και, κυρίως, τη βαριά από τη Μπουντούτσνοστ

Το Λαύριο έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Πάτησε καλά με τα τρίποντα φτάνοντας σε πρώτη διψήφια διαφορά 10-21 στο 6' με τον Μουράτο να έχει δέκα πόντους χωρίς άστοχη προσπάθεια, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 16-23 με μια πρώτη ασύντακτη αντίδραση του Προμηθέα, που επιχειρούσε κι αυτός από μακριά, αλλά μάταια αφού είχε 0/7 στο δεκάλεπτο.

Το αύριο πήγε μέχρι το +16, 27-43 στο 16', αλλά κάπου εκεί, με τον Ζούρο να έχει δώσει εντολές να περάσει η μπάλα μέσα και τον Αγραβάνη να το έχει πάρει πατριωτικά, ο Προμηθέας έκανε ένα καλό φινάλε στο ημίχρονο, με σερί 10-0 και 14 πόντους συνολικά του διεθνή φόργουορντ και μείωσε στο 37-43 του ημιχρόνου.  Τα τρίποντα είχαν φτάσει 0/12 για τους γηπεδούχους και 5/8 για το Λαύριο.

Ο Προμηθέας σήμανε την αντεπίθεσή του μέσα από την άμυνά του και μπροστά είχε ήσυχο το κεφάλι του με τον... σεληνιασμένο Αγραβάνη. Εκανε τα πάντα, αφού ήταν... πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες του με το πάθος του και έτσι στο 30' ο Προμηθέας είχε πλησιάσει σε απόσταση βολής, 51-52 και είχε την ψυχολογία με το μέρος του. 

Στο 32' ήρθε το πρώτο προβάδισμα του Προμηθέα μετά το... 2-0, με 57-55, η άμυνα είχε αποδιοργανώσει τελείως το Λαύριο και επιθετικά ο Αγραβάνης με τον Ρέι έβρισκαν όλο και περισσότερους συμπαραστάτες. Ο αμερικανός σουτέρ πάντως ήταν αυτός που πήρε τα δύσκολα σουτ, έβαλε πέντε σερί πόντους για το 73-66 στο 38'30'' και η πλάστιγγα είχε γείρει πια οριστικά.

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ: Ο Προμηθέας ήταν... μουδιασμένος για πολλά λεπτά και μάταια έψαχνε τρόπο να ξεσπάσει. Οταν όμως, έχεις τον Δημήτρη Αγραβάνη στην ομάδα σου, πάντα υπάρχει ένας τρόπος. Το πήρε πάνω του και γύρισε το ματς με το πάθος που ενέπνευσε όλη την ομάδα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας βρήκε ισορροπία ελέγχοντας τα ριμπάουντ, 42-30 ήταν ο τελικός απολογισμός, όμως τα τρίποντα ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας. Με 0/12 στο ημίχρονο κυνηγούσε μεγάλες διαφορές, με 7/15 στο δεύτερο βρήκε τις λύσεις και γύρισε το ματς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ