24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προμηθέας-Κολοσσός 76-61: Τον ισοπέδωσε (pic, vid)

Υπάρχουν μαγικά ραβδάκια στον αθλητισμό; Προφανώς και όχι όμως ο Ηλίας Ζούρος, έστω και σε πρώτη φάση, κατορθώνει –με ή χωρίς μαγικό ραβδάκι- να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του Προμηθέα. Σίγουρα τον πιο αποτελεσματικό. Η ομάδα της Πάτρας συνέχισε το σερί της με τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή στο «τιμόνι» φτάνοντας το στο 4-0 σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το έκανε μάλιστα με την καλύτερη φετινή εμφάνιση του αφού επιβλήθηκε του φορμαρισμένου Κολοσσού με 76-61.

 


Ο Προμηθέας ανέβηκε στο 6-2 κάνοντας ένα βήμα για την τετράδα και προσπέρασε τον Κολοσσό που υποχώρησε στο 5-3. Το έκανε μέσα από μία εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά στο διάστημα 20’-35’ όταν και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

 

Οι παίκτες των δύο ομάδων, πριν το τζάμπολ, ευχήθηκαν περαστικά στον Στέφαν Γέλοβατς της ΑΕΚ 

 

 

Μετά το αρχικό 10-6 του Κολοσσού, ο Προμηθέας ακουμπώντας την μπάλα στον Τζεράι Γκραντ που σημείωσε οχτώ πόντους, προσπέρασε με 16-12 στο 6’ και παρέμεινε μπροστά στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου (24-20). Στην εξέλιξη της ο Προμηθέας άνοιξε τη διαφορά ακόμη περισσότερο (36-27 στο 16’) αφού έβγαζε περισσότερη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στο φινάλε του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν «αέρα» εννιά πόντων (41-32) έχοντας πάρει 13 πόντους από τον Γκραντ.

 

 

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη δεύτερη περίοδο, ο Προμηθέας μπήκε εντυπωσιακά και στην τρίτη. Με σερί 13-4 στα έξι πρώτα λεπτά άνοιξε τη διαφορά στους 18 (54-36) και με τον Κολοσσό πραγματικά αγνώριστο, οι γηπεδούχοι πάτησαν ακόμη περισσότερο το γκάζι, για να βρεθούν στο +25 (63-38 στο 29’). Το 66-41 του 30ού λεπτού δεν άφηνε την παραμικρή αμφιβολία για τον τελικό νικητή.

 

 


Ο Προμηθέας δεν κινδύνευσε και ο Ηλίας Ζούρος βρήκε την ευκαιρία να δώσει λίγο χρόνο παραπάνω στους πιτσιρικάδες της ομάδας. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Κολοσσό απλά να περιορίζει την έκταση της ήττας του.

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Κέντρικ Ρέι έκανε ένα από τα πιο μεστά παιχνίδια του με τον Προμηθέα. Σκόραρε όσο χρειάστηκε (10) και παράλληλα βοήθησε με ριμπάουντ (6), ασίστ (5) και κλεψίματα (2).

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας καθάρισε το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο με το υπέρ του 25-9. Στη διάρκεια αυτού του δεκαλέπτου είχε 7/15 δίποντα και 3/4 τρίποντα ενώ ο Κολοσσός είχε 2/11 δίποντα και 1/9 τρίποντα!

 


Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ