13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προμηθέας… Δεσμώτης των «8»!

Με μια μαγική εμφάνιση στη Γερμανία, ο Προμηθέας Πατρών «έπνιξε» την Όλντενμπουργκ, πήρε την νίκη της χρονιάς με 97-72 και πέρασε στα προημιτελικά του Eurocup, συνεχίζοντας να ονειρεύεται και... να ορέγεται μεγαλεία, με τους Έλληνες μπροστάρηδες να δείχνουν το δρόμο για το σύνολο του Μάκη Γιατρά.

Ο Προμηθέας μπήκε... ορεξάτος από το πρώτο λεπτό, με ένα τρίποντο του Αγραβάνη να σημειώνει το 0-6 και αυτός που άρχισε επίσης να «βομβαρδίζει» από μακριά ήταν ο Μαυροκεφαλίδης, με την ποιότητά του και την εξίσου ελληνική λύση του Κασελάκη να αρχίζει να δημιουργεί συνθήκες θριάμβου στα πρώτα 8.5 λεπτά (14-25). Με τη βοήθεια του τελευταίου, εκεί έμεινε η διαφορά για την πρώτη περίοδο.

Ο Χομπς προσπαθούσε να... συνεφέρει την Όλντενμπουργκ, με τον Μαχάλμπασιτς να βοηθά, αλλά η γερμανική ομάδα μείωσε μέχρι το -8 στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τα τρίποντα να διαδέχονται το ένα το άλλο για τον Προμηθέα και την... απλή μέθοδο των τριών, που ενστερνίστηκε και ο Χολ, να αναδεικνύεται σε πρωταγωνίστρια για ένα τρομερό φίνις στο ημίχρονο, φτάνοντας στο +18 του ημιχρόνου (38-56).

Μαυροκεφαλίδης και Κασελάκης συνέχισαν το πάρτι τους, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους Φίλερ και Τζόουνς να συμμετάσχουν επίσης στο εξαιρετικό παιχνίδι των παικτών του Γιατρά. λύσεις βρέθηκαν και από κοντά, με την Όλντενμπουργκ να μην έχει κανένα τρόπο να αντιδράσει και το τελευταίο δεκάλεπτο να προμηνύεται θριαμβευτικό (58-80).

Η περίοδος αυτή ήταν, όντως, διαδικαστική. Οι Αχαιοί δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα, με τον Μπαμπ και τον Λίποβι να παίρνουν επίσης τις προσπάθειες τους και, κάπως έτσι, το μεγάλο «διπλό» έβαλε στα προημιτελικά τον Προμηθέα, που τελείωσε πρώτος και καλύτερος με ρεκόρ 4-2, συνεχίζοντας να ονειρεύεται.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Η αλήθεια είναι, ότι βλέπουμε τον Λάνγκστον Χολ να έχει σκοράρει 20 πόντους πρώτος και καλύτερος, αλλά νωρίτερα την ώθηση έδωσαν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (19 π., 6 ρ., 6 ασ.), ο Λεωνίδας Κασελάκης (17 π.) και ο Δημήτρης Αγραβάνης (11 π., 10 ρ.). Αυτοί ξεκίνησαν... τον χορό και οι υπόλοιποι ακολούθησαν.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν σε ματς ζωής και θανάτου σημειώνεις 15/32 τρίποντα, και μάλιστα εκτός έδρας, έναντι 7/25 του αντιπάλου σου, τότε έχεις πάρει «φωτιά» και δύσκολα μπορείς να χάσεις. Αυτό έγινε με τον Προμηθέα και, κάπως έτσι, θριάμβευσε.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ