19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προμηθέας – Γκραν Κανάρια 81-85: Ο Ενις χάλασε το ρεσιτάλ του Ρογκαβόπουλου (vids)

Ο Προμηθέας για δεύτερη φορά στο φετινό Eurocup πάλεψε στα ίσια με μια ομάδα από τις δυνατές της ACB και για δεύτερη έφυγε ηττημένος. Το σημερινό 81-85 από τη Γκραν Κανάρια, που προερχόταν από το θρίαμβο στην έδρα της Ρεάλ για την ACB,  στην Πάτρα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Προμηθέα να πέφτει... θύμα του ψυχρού σκόρερ Ντίλαν ΕΝις, ο οποίος χάλασε μια όμορφη μπασκετική παράσταση του Νίκου Ρογκαβόπουλου.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα κονσέρτο για πολυβόλα, απολαυστικό για τους θεατές. Με τις δύο ομάδες να ευστοχούν σε 8 τρίποντα η κάθε μία, με φρενήρη ρυθμό και με εντυπωσιακές φάσεις, η Γκραν Κανάρια πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 49-44. Ο Αλμπισί στο κουμάντο και οι Ενις και Σούρνα στο σκορ ήταν οι δικοί της πρωταγωνιστές, ο Μάιλς με τον Ρογκαβόπουλο αυτοί του Προμηθέα.

 

 

Ο Προμηθέας χρειάστηκε δυο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να βρει το ρυθμό του, αλλά μετά... δεν τον άφησε. Από το 46-53 πήγε στο 54-53 και με τον Γκραντ να έχει ανέβει κατακόρυφα και ειδικά στην άμυνα και τον Ρογκαβόπουλο να είναι ασταμάτητος στην επίθεση, πήγε στο 66-62 στο 29' με το δεκάλεπτο πάντως να κλείνει στο ισόπαλο 66-66.

Το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και η Γκραν Κανάρια αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική σε αυτές. Ο Αλμπισί ήταν ο μαέστρος που την καθοδήγησε στην τελική ευθεία, υπήρχε και η τύχη με το μέρος της και η μπίλια κάθισε σε αυτήν, σε ένα παιχνίδι που μπορούσαν να έχουν συμβεί τα πάντα.

ΕΚΟΒΕ, ΕΡΑΒΕ, ΜΟΙΡΑΖΕ: Η Γκραν Κανάρια είχε μια τριπλέτα που αποτέλεσε εγγύηση για να φτάσει στη νίκη. Ο Αλμπισί ήταν ο «μαέστρος» και οι Σούρνα και Ενις οι εκτελεστές, με τον τελευταίο ειδικά να αποδεικνύεται άλυτο πρόβλημα και καθοριστικός για την εξέλιξη του αγώνα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας σούταρε λίγο και άσχημα στα δίποντα, μόλις 11/24, την ώρα που είχε 16/30 τρίποντα (!) και η πιο ισορροπημένη Γκραν Κανάρια με 20/37 μέσα από την «αψίδα» στο τελικό ταμείο έβγαλε καλύτερη σούμα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ