25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Προμηθέας για τα αστέρια

Εκπληκτικό παιχνίδι στην Πάτρα, με τον Προμηθέα να παίρνει μεγάλη νίκη επί του Λαυρίου (75-70) με κορυφαίο τον Νίκο Γκίκα και να ανοίγει το σκορ (1-0) στο δρόμο προς τα ημιτελικά.

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το μπάσκετ η ομάδα του Μάκη Γιατρά κατάφερε να νικήσει και το άγχος εκτός από το Λαύριο και να κρατήσει με νύχια και με δόντια το πλεονέκτημα έδρας σε μια σειρά πάντως που δείχνει ότι μπορεί να κρατήσει πολύ ψηλά το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ μέχρι το τέλος. 

Με τον Αντουέιν Ουίγκινς πρωταγωνιστή το Λαύριο ξεκίνησε πολύ καλύτερα και προηγήθηκε με 15-9, αλλά ο Νίκος Γκίκας έδειξε από την αρχή της βραδιάς τι θα επακολουθήσει με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 15-14. Το Λαύριο όμως ξέφυγε με εννέα πόντους (27-18) στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου έχοντας ως όπλο την υπεροπλία στα ριμπάουντ. Όμως δεν είχε ανάλογη συνοχή και στην άμυνα κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και με ένα σερί 7-0 μείωσαν σε 27-29, με το Λαύριο πάντως να κρατά το προβάδισμα στο ημίχρονο (35-31).

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και στο +11 (47-36 στο 25’) κυρίως χάρις στην τριπλέτα Νίξον, Ουίγκινς και Μουρ αλλά εκεί τη διαφορά έκανε ο Μιλόσεβιτς για τον Προμηθέα με την πατρινή ομάδα με νέο σερί (9-0) να σε 45-47 και να τελειώνει το τρίτο δεκάλεπτο με το Λαύριο να βρίσκεται ακόμα μπροστά στο σκορ (52-48). Μούρ και Ουίγκινς διατηρούσαν και στο 4ο δεκάλεπτο σταθερά το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους (64-58 στο 35’) αλλά κάπου εκεί με μπροστάρη τον Γκίκα οι Πατρινοί έκαναν την ολική ανατροπή. Με καλάθια του Γκίκα αλλά και ένα μεγάλο δίποντο του Φαγέ προηγήθηκαν 70-68 (με λιγότερο από δύο λεπτά για το τέλος) έχοντας κάνει ένα μίνι σερί 12-6 . Μετά το 70-68 του Φαγέ, ο Μέιερ ισοφάρισε σε 70-70 αλλά ο Πράδερ έκανε το 72-70. Το Λαύριο είχε κακές επιλογές, με βολές ο Μιλόσεβιτς έγραψε το 74-70 στα 13’’ πριν τη λήξη και το κερασάκι στην τούρτα μπήκε μια βολή του Φαγέ.

 

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Νίκος Γκίκας έχει κάνει γενικά εξαιρετική χρονιά με τον Προμηθέα εφέτος, αλλά το σημερινό περνάει πιθανότατα ως το κορυφαίο του. Κάποια στιγμή σχεδόν μόνος του γύρισε τον αγώνα ενώ σημείωσε 19 πόντους (4/6 διποντα, 3/4 τρίποντα) είχε 6 ριμπάουντ και 4 ασιστ.

Με τη γλώσσα των αριθμων: Ο Προμηθέας είχε σχεδόν διπλάσιες ασίστ (15 έναντι 8), αλλά λιγότερα κλεψίματα (5 έναντι 9) και περισσότερα λάθη (15 έναντι 1ο). Μέτρησαν όμως κάποια προσωπικά καλάθια του Γκίκα και του Φαγέ.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ