15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προμηθέας – ΑΕΚ 77-73: Προβάδισμα στο νήμα (vid)

Προμηθέας και ΑΕΚ... μάζεψαν κουράγια και μπήκαν σήμερα στη σειρά των μικρών τελικών του πρωταθλήματος, με τους Πατρινούς να παίρνουν στις λεπτομέρειες τη νίκη με 77-73 μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι. Επί της ουσίας τα ματς αυτά, που συνεχίζονται μεθαύριο στο ΟΑΚΑ, ελάχιστα κρίνουν. Αμφότεροι έχουν εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή για την επόμενη περίοδο, ο Προμηθέας στο Eurocup και η ΑΕΚ στο BCL και η οικονομική διαφορά των θέσεων 3-4 είναι είκοσι χιλιάδες ευρώ. 

Η ΑΕΚ της αβεβαιότητας και των αποχών λόγω οφειλών της διοίκησης προς τους παίκτες, είχε τελικά και ενισχύσεις της τελευταίας ώρας. Πέρα από τους Ελληνες και τον Γιόνας Ματσιούλις που είχαν μεταβεί από χθες στην Πάτρα, σήμερα έφτασαν στο γήπεδο και ο Γιανίκ Μορέιρα με τον Ματ Λοτζέσκι για να παίξουν, αλλά και ο Ντάριλ Μέικον για να είναι κοντά στην ομάδα.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο έστω και με εμφανές το... άδειασμα και των δύο ομάδων και έληξε με 19-18 για τον Προμηθέα. Η ΑΕΚ πήγε στο 21-27 στο 13', με τον Κωστή Γόντικα να είναι κυρίαρχος μέσα στις ρακέτες και ο Τζέριαν Γκραντ ανέλαβε να διορθώσει την κατάσταση για την ομάδα του. Αυτός ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής ενός σερί 13-0 που έφερε στον Προμηθέα στο 34-27 και του έδωσε προβάδισμα που κράτησε μέχρι το 40-32 του ημιχρόνου.

Με την άνοδο των Δημήτρη Αγραβάνη και Λούντζη, ο Προμηθέας κράτησε τον έλεγχο του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο το οποίο έκλεισε στο 61-55. Οι Πατρινοί στο 32' πήγαν στο +10, 67-57, αλλά η ΑΕΚ γρήγορα έφτασε στο 67-65 στο 35',  δείχνοντας αποφασισμένη να μην πάει... τζάμπα το ταξίδι.

Στο 36' η ΑΕΚ πέρασε με 67-68, αφού ο Δημήτρης Αγραβάνης δέχτηκε τεχνική ποινή και αποβολή για όσα είπε στον διαιτητή Τζιομπάνο που στο ένα μέτρο από τη φάση δεν πήρε χαμπάρι ένα φάουλ που δέχτηκε ο διεθνής παίκτης, πάνω στη ροή της φάσης αλλά και με κίνδυνο να χτυπήσει. Ο Ζήσης πήρε τις βολές και έφερε την ολική ανατροπή.

Στα 14'' ο Τζεράι Γκραντ με δύο βολές έκανε το 75-73, ο Αγγέλου πήρε τάιμ άουτ, ο Κατσίβελης κέρδισε βολές στα 4'', έχασε την πρώτη και στη δεύτερη μπήκαν γρήγορα συμπαίκτες του στη ρακέτα και η μπάλα πήγε στον Προμηθέα. Ο Γιαννόπουλος έβαλε δυο βολές και σφράγισε την πρώτη νίκη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε μια καλοζυγισμένη στατιστική μεταξύ των δύο αντιπάλων, οι 23/25 βολές του Προμηθέα έναντι 19/25 της ΑΕΚ έκαναν ακριβώς την τελική διαφορά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ