13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023: Κληρώνει για την Ελλάδα

Τα προ-προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 ολοκληρώθηκαν κι έγιναν γνωστές οι 32 ομάδες που θα παλέψουν για τη θέση τους στην τελική φάση.

Στο δεύτερο γύρο της προκριματικής φάσης στο ευρωπαϊκό ταμπλό προστέθηκαν οι Λευκορωσία, Ισλανδία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Σουηδία, οι οποίες θα πάρουν μέρος στη διαδικασία της κλήρωσης που είναι προγραμματισμένη για τις 31 Αυγούστου μαζί με τις 24 χώρες που είχαν ήδη «σφραγίσει» την παρουσία τους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, από το τελευταίο Ευρωμπάσκετ.

Οι υπόλοιπες 23 είναι το Βέλγιο, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γεωργία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ουγγαρία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Ρωσία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Τουρκία και η Ουκρανία. Το «εισιτήριο» για τα τελικά θα πάρουν δώδεκα χώρες.

Η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 θα γίνει στις 25 Αυγούστου του 2023, με τους αγώνες να ολοκληρώνονται στις 10 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε τρεις χώρες, συγκεκριμένα στην Ινδονησία, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες, ενώ η τελική φάση θα λάβει χώρα στη Μανίλα και την επιβλητική «Philippine Arena», χωρητικότητας 55.000 θεατών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ