18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προετοιμασία και αγώνες στο ίδιο μέρος

Οι ομάδες του ΝΒΑ θέλουν να αποφύγουν τις πολλές μετακινήσεις, αλλά και το διάστημα της καραντίνας που επιβάλλεται σε κάποιες πολιτείες, και ζήτησαν από τη διοργανώτρια αρχή να μεταβούν απευθείας στην τοποθεσία των αγώνων και να διεξάγουν εκεί την προετοιμασία τους.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού βρίσκονται σε… τροχιά επιστροφής στην αγωνιστική δράση, ύστερα από περίπου δύο μήνες αναστολής εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Οι τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, λένε πως η συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί σε δύο πόλεις, πιθανότατα το Ορλάντο και το Λας Βέγκας, με τις τριάντα ομάδες να δίνουν εκεί όλους τους εναπομείναντες αγώνες.

Οι ομάδες, όπως αποκαλύπτει το ESPN, θα ήθελαν να επισπεύσουν τη διαδικασία και να αποφύγουν μια ενδιάμεση καραντίνα, καθώς πολιτείες όπως η Μασαχουσέτη και η Νέα Υόρκη, αλλά και ο Καναδάς, δεν έχουν χαλαρώσει ακόμα τα προληπτικά μέτρα πρόληψης κατά της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19. Έτσι, επιθυμία των ομάδων είναι να μεταβούν στις πόλεις που θα επιλεχθούν να γίνουν οι αναμετρήσεις και να πραγματοποιήσουν εκεί την προετοιμασία τους, ώστε με την επανέναρξη των ματς οι παίκτες τους να είναι διαθέσιμοι χωρίς να χρειαστεί να μείνουν απομονωμένοι για επιπλέον δεκατέσσερις ημέρες.

Το κυριότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι Νεοϋορκέζοι Νιου Γιορκ Νικς και Μπρούκλιν Νετς, οι Μπόστον Σέλτικς και οι Καναδοί Τορόντο Ράπτορς. Το ΝΒΑ και ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, συνεχίζουν να εξετάζουν όλα τα δεδομένα, ώστε να ανακοινώσουν το προσεχές διάστημα τον τρόπο που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η σεζόν 2019-2020, με το πιθανότερο σενάριο μέχρι στιγμής να θέλει την 15η Ιουλίου ως ημέρα επανεκκίνησης του φετινού πρωταθλήματος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ