27.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Προέλαση με δίδυμους πύργους

Η Φενερμπαχτσέ κυριάρχησε απόλυτα μέσα στις ρακέτες με τους Βέσελι και Λοβέρν να βάζουν στα... καλάθια τους ψηλούς της Μπούντουτσνοστ και με καλή άμυνα νίκησε άνετα στην Ποντγκόριτσα με 89-65 και συνέχισε την προέλασή της στην Ευρωλίγκα, σημειώνοντας τη 13η νίκη της σε 14 αγώνες.

Η Φενερμπαχτσέ έδειξε διάθεση να "καθαρίσει" γρήγορα το παιχνίδι, παρόλο που ο Ομπράντοβιτς εμπιστεύτηκε από πολύ νωρίς παίκτες όπως ο Γκριν και ο Μαχμούτογλου, που συνήθως δεν παίζουν πολύ. Ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ και σουτάροντας με καλά ποσοστά από την περιφέρεια, η τουρκική ομάδα πήρε ένα προβάδισμα 8 πόντων προς το τέλος της πρώτης περιόδου (26-18), το οποίο διεύρυνε στο 12', όταν προηγήθηκε 31-20 με τον Βέσελι να κυριαρχεί μέσα στις ρακέτες και τον Κάλινιτς να εκτελεί απ' έξω.

Όμως από εκείνο το σημείο και μετά το σκηνικό άλλαξε. Η Μπούντουτσνοστ, που πάντα στην έδρα της είναι δυνατή, δεν το έβαλε κάτω και αντέδρασε. Όχι με τρίποντα, όπως θα περίμενε κανείς, καθώς άλλωστε αυτό είναι το μεγάλο όπλο της, αλλά χτυπώντας περισσότερο μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου η άμυνα της Φενερμπαχτσέ εμφάνιζε αδυναμίες. Ο Ερλ Κλαρκ έκανε μεγάλο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, οι Κότι Κλαρκ και Πέταρ Πόποβιτς βοήθησαν σημαντικά και η Μπούντουτσνοστ με σερί 10-0 μείωσε αρχικά 31-30 και στο 18' πέρασε μπροστά με 38-37.

Η Φενερμπαχτσέ, παρότι μάζευε σωρηδόν επιθετικά ριμπάουντ αδυνατούσε να τα αξιοποιήσει, καθώς ήταν άστοχη, και ο μόνος που την κρατούσε όρθια ήταν ο Κώστας Σλούκας με τα τρίποντά του. Με ένα από αυτά μάλιστα, διαμόρφωσε το τελικό 40-40 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιαν Βέσελι μπήκε δυνατά και η Φενερμπαχτσέ ανέκτησε το προβάδισμα, καθώς συνεπικουρούσε και ο Μπόμπι Ντίξον με τα τρίποντά του. Σταδιακά, ωστόσο, το παιχνίδι έγινε υπόθεση του Τσέχου σέντερ, ο οποίος κυριάρχησε ολοκληρωτικά μέσα στις δύο ρακέτες μαζεύοντας ριμπάουντ και σκοράροντας κατά βούληση. Τον βοήθησε και το ότι έπαιξε κάποια στιγμή μαζί με τον Λοβέρν, πράγμα που επέτρεψε στην Φενερμπαχτσέ να γίνει το απόλυτο αφεντικό κάτω από τα καλάθια και να πάρει σταδιακά μια διαφορά ασφαλείας. Στο 27' το σκορ ήταν 60-51 και στο 30' 67-55 με τον Βέσελι να κάνει πράματα και θάματα, τη δε Μπούντουτσνοστ να έχει εγκλωβιστεί στην πιεστική άμυνα της Φενερμπαχτσέ, που δεν την άφηνε να σουτάρει τρίποντα και ως εκ τούτου την καθιστούσε πρακτικά αδύναμη να απειλήσει.

Ο Όμιτς προσπάθησε να περιορίσει τη δράση των ψηλών της Φενερμπαχτσέ, αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Διότι στην τελευταία περίοδο τη σκυτάλη από τον Βέσελι πήρε ο Λοβέρν, που έκανε κι αυτός τα δικά του στη ρακέτα της Μπούντουτσνοστ κι από τη στιγμή που η άμυνά της εξακολουθούσε να είναι αποτελεσματική, η Φενερμπαχτσέ ξέφυγε κι άλλο. Στο 37' το σκορ έγινε 80-61 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Η ΚΟΛΩΝΑ: Ο Γιαν Βέσελι ήταν αυτός που κουβάλησε στις πλάτες του τη Φενερμπαχτσέ στην Ποντγκόριτσα, κυριαρχώντας απόλυτα κάτω από τα δύο καλάθια επί 30 λεπτά. Τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ κα άφησε τον Λοβέρν στην τελευταία περίοδο να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενερμπαχτσέ επέτρεψε στην Μπούντουτσνοστ να σουτάρει μόλις 13 τρίποντα και να βάλει τέσσερα, αυτή είχε 15/27 και τούτο το στοιχείο, μαζί με την κυριαρχία της στις ρακέτες, εξηγεί την άνετη επικράτησή της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ