25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Πριχιόνι: «Άμυνα στο όριο» (pics, vids)

Ο Πάμπλο Πριχιόνι ξέρει από δύσκολους αγώνες. Και δύσκολες έδρες. Και στο παρελθόν έχει αποδείξει πως ξέρει να φεύγει νικητής ακόμη και όταν είχε ραντεβού με τον… συνδυασμό αυτών των δύο. Ο Αργεντίνος, προπονητής πλέον, της Μπασκόνια, ετοιμάζεται λοιπόν για ένα τέτοιο παχνίδι αύριο (12/10, 21.00), απέναντι στον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

«Πιστεύω πως θα ένιωθαν καλύτερα αν έπαιζαν στο σπίτι τους, αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Ξέρετε πως είναι οι φίλαθλοι στην Ελλάδα. Μπορούν να ταξιδέψουν ως την Κρήτη και να γεμίσουν το γήπεδο και η έδρα να είναι το ίδιο δυνατή. Ο κόσμος θα είναι εκεί, η ένταση θα υπάρχει και θα είναι υψηλή και πρέπει να ανταποκριθούμε», ήταν οι πρώτες του κουβέντες στην παρατήρηση πως η ομάδα του δεν θα έχει τουλάχιστον να αντιμετωπίσει το… ΣΕΦ. Θα παίξει στην Κρήτη και χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη.

«Ναι, δεν έχουν τον Σπανούλη, που είναι πολύ σημαντικό, όπως εμείς είχαμε προβλήματα με τον Μπομπουά, τον Τζόρνταν, τον Γκαρίνο. Η κάθε ομάδα έχει ή μπορεί να έχει τις απουσίες της. Δεν μ’ αρέσει όπως να μιλάμε γι’ αυτούς που λείπουν. Θέλω να μιλάμε γι’ αυτούς που είναι εδώ και όπως ο Ολυμπιακός, έτσι κι εμείς έχουμε παίκτες που  μπορούν να παίξουν και να κάνουν ένα καλό παιχνίδι, διεκδικώντας τη νίκη.»

Ο Πριχιόνι δίνει σημασία στην χημεία που έχει ο Ολυμπιακός τονίζοντας πως «έχει έναν κορμό παικτών που είναι πολύ καιρό μαζί και είναι ομάδα μονταρισμένη σε άμυνα και επίθεση, παρά το γεγονός πως σίγουρα θα πρέπιε να εντάξουν στο παιχνίδι τους και τους νέους παίκτες του», αλλά φρόντισε να δώσει και το στίγμα της δικής του «παρέας»: «Πάμε για να νικήσουμε. Η δυσκολία υπάρχει και το ξέρουμε όλοι. Θα πρέπει να παίξουμε στο όριο, να παίξουμε άμυνα και θα δούμε. Ελπίζουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει και να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας, πως αν δεν είμαστε επιθετικοί και δεν παίξουμε με ένταση, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Για μένα ο χαρακτήρας κάθε ομάδας φαίνεται εκεί: Να πας και να νικήσεις στα δύσκολα παιχνίδια, σε δύσκολα γήπεδα».

Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που πηγαίνει σε πολλές κατοχές, παίρνει πολλούς πόντους στην επίθεση, αλλά ο Αργεντίνος προειδοποιεί πως για να γίνει αυτό, πρέπει να ισχύει μια άλλη… συνθήκη: «Ναι, τα κάνουμε όλα αυτά. Παίρνουμε πόντους στον αιφνιδιασμό, κατοχές, οι παίκτες σκοράρουν. Για να γίνουν όμως αυτά, πρέπει να υπάρχει η βάση και αυτή δεν είναι άλλη από την άμυνα. Αν δεν πιέσεις να κλέψεις, αν δεν πάρεις το ριμπάουντ δεν μπορείς να τρέξεις. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί σε κάθε πάσα, να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο, να βγαίνουμε επιθετικά στις αλλαγές. Αυτό είναι το μοντέρνο μπάσκετ. Επίθεση, αλλά όλα ξεκινούν από την άμυνα και την σωστή πίεση.»

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ