18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Πριγκιπικό» προβάδισμα πρόκρισης (vids)

Με ένα εξαιρετικά σημαντικό +8 θα παίξει τη ρεβάνς με την Μπάνβιτ στην έδρα της η Μονακό, αφού ήταν κυρίαρχη και στην Πάνορμο με 85-77, συνεχίζοντας αήττητη τα νοκ άουτ του Champions League και δείχνοντας έτοιμη... για Final Four.

Κούπα στο Πριγκιπάτο μοιάζει έτοιμη να φέρει η Μονακό, που προχώρησε στην τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στους «8» του BCL, κερδίζοντας εκτός έδρας και την Μπάνβιτ, με το 85-77 να μοιάζει βάσει της εικόνας της αρκετό, για να την καταστήσει ξεκάθαρο φαβορί για την είσοδο στο Final Four. Οι παίκτες του Ζβέζνταν Μίτροβιτς ήταν κυρίαρχοι μετά την πρώτο περίοδο και σε αυτή την χρονική στιγμή φαίνονται «άτρωτοι», σε μία διοργάνωση όπου, ούτως ή άλλως, μετρούν μόλις μία ήττα.

Τέσσερις παίκτες των Μονεγάσκων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο σκόρερ τον Ελμεντίν Κικάνοβιτς με 20 πόντους, που μάζεψε με έξι ριμπάουντ, ενώ double double 13 πόντων και 10 ασίστ σημείωσε ο Ντι Τζέι Κούπερ, με τους Τζέραλντ Ρόμπινσον (18 π., 4 ρ., 5 ασ.) και Κρίστοφερ Έβανς (15 π., 4 ρ., 4 ασ.) εξίσου καταλυτικούς. Ο Άντι Ράουτινς προσπάθησε για την Μπάνβιτ με 17 πόντους και 6/8 σουτ, αλλά δεν αρκούσε ούτε αυτός ούτε η καλή ημέρα των Τόνι Τέιλορ (16 π., 4 ασ.) και Γκάσπερ Βίντμαρ (13 π., 7 ρ.).

Το παιχνίδι

Το ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, με το σκορ τότε στο 21-21, έδωσε γρήγορα θέση σε ένα διάστημα, όπου η Μονακό πήρε τα ηνία, με τον Ρούντεζ να δίνει το «σύνθημα» και τους Ρόμπινσον-Έβανς να ακολουθούν, για να φτάσει γρήγορα η ομάδα τους στο +8 (23-31 στο 13'). Ο Ρόμπινσον συνέχισε να είναι ιδιαίτερα δραστήριος και η δμιουργία του Κούπερ του έκανε ακόμη πιο εύκολη τη ζωή, για να πάνε οι Μονεγάσκοι στα αποδυτήρια με μία διαφορά έξι πόντων υπέρ τους (41-47).

Ύστερα από τρία λεπτά «σιγής» στην τρίτη περίοδο, η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τους Ράουτινς και Βίντμαρ να προσπαθούν μέσω των συνεργασιών τους να ανατρέψουν την κατάσταση για την Μπάνβιτ, αλλά τους Κικάνοβιτς-Τραορέ αυτή την φορά να κρατούν στο «τιμόνι» του οδηγού τη Μονακό, η οποία χάρη σε καλάθι του δεύτερου έμπαινε στο τελευταίο δεκάλεπτο με διαφορά κοντά σε διψήφιο νούμερο (55-64). Με καλάθι, έφτασε για πρώτη φορά στο +11 και οι ηρωικοί προαναφερθέντες πρωταγωνιστές της τουρκικής ομάδας, δε θα ήταν φυσικά αρκετοί μαζί με τον Τέιλορ για την ανατροπή. Κι αυτό, παρότι με τρίποντο του Ράουτινς η «ψαλίδα» μίκρυνε στο -3 (69-72 στο 37'), καθώς οι Αμερικανοί της ομάδας του Πριγκιπάτου έσπευσαν να... υπενθυμίσουν στο τέλος, ότι αυτή ήταν το «αφεντικό».

Δεκάλεπτα: 21-21, 41-47, 55-64, 77-85

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΞΟΝΕΣ: Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, οι Κικάνοβιτς, Κούπερ, Ρόμπινσον και Έβανς ήταν εξαιρετικοί για τη Μονακό κι έδειξαν το δρόμο. Μαζί συνδύασαν 66 από τους 85 πόντους της ομάδας τους, 15 από τα 36 ριμπάουντ της, 19 από τις 24 ασίστ της, τέσσερα από τα πέντε της κλεψίματα (όλα ο Κούπερ) και 77 από τους 109 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Είναι δύσκολο, λοιπόν, να ξεχωρίσουμε κάποιον, οπότε καλύτερο είναι να αναδειχθεί η τρομερή τους συμβολή σε άλλη μία επιβλητική εμφάνιση των Μονεγάσκων.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Εκτός από όσα ήδη αναφέραμε για τους τέσσερις «σωματοφύλακες» της Μονακό, όταν έχεις οκτώ παραπάνω κατοχές (τέσσερα παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και ισάριθμα λιγότερα λάθη), τότε αν έχεις ένα ρόστερ με ποιότητα και γνώση του πώς να τις εκμεταλλευτεί, έχεις σίγουρα τον πρώτο λόγο. Αυτό ακριβώς έγινε και στην Πάνορμο, με τα ποσοστά των δύο ομάδων να είναι παρόμοια, αλλά αυτό ακριβώς το στοιχείο των κατοχών να δίνει το σημαντικό +8 στους φιλοξενούμενους εν όψει ρεβάνς.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ