24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα για το BCL παρά τα… εμπόδια

Το ΒCL ανοίγει σήμερα τις... πύλες του και κάνει πρεμιέρα για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 με μόλις δύο τζάμπολ, καθώς ο κορονοϊός χάλασε τα σχέδια των διοργανωτών.

Κάθε χρόνο το BCL ανεβάζει το επίπεδο και ξεπερνάει τις προσδοκίες τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οργανωτικό κομμάτι όπου λόγω των περίεργων συνθηκών φέτος άλλαξε το format αυξάνοντας τους ομίλους ώστε να αποφύγουν τα πολλά ταξίδια οι ομάδες. Παράλληλα ο ανταγωνισμός στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να είναι ακόμη πιο υψηλός με αρκετές ομάδες από το Eurocup να κάνουν το άλμα και να... πηδούν στη διοργάνωση της FIBA δίνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης τους.

Παρά τις αρκετές κακουχίες και τα συνεχόμενα εμπόδια το BCL ξεκινάει για πέμπτη σεζόν, δίνοντας τη δυνατότητα σε 32 ομάδες να ξεχωρίσουν από 18 διαφορετικές χώρες. Φυσικά για ακόμη μία σεζόν θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση με την ΑΕΚ και το Περιστέρι να δίνουν το παρών.

Από τη μία η Ένωση βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ μαζί με τη Χάποελ Χολόν, τη Σολέ και τη Τσμόκι Μινσκ, με την πρώτη αγωνιστική απέναντι στους Λευκορώσους στο ΟΑΚΑ να αναβάλλεται λόγω των κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν στη φιλοξενούμενη ομάδα. Από την άλλη το Περιστέρι τοποθετήθηκε στο πέμπτο γκρουπ μαζί με τις Στρασβούργο, Ρίτας Βίλνιους και Λιέτουβος Ρίγας και θα κάνει τη δική του πρεμιέρα στις 27/10 απέναντι στη Ρίτας Βίλνιους.

Το αποψινό μενού θα είναι... φτωχό με μόλις δύο αγώνες λόγω των κρουσμάτων που εμφανίζονται σε αρκετές ομάδες καθημερινά. Για την ακρίβεια η καρδιά του BCL θα... χτυπήσει στη Γαλλία για την αναμέτρηση της Ντιζόν με τον Κεραυνό Στροβόλου (21:30) αλλά και στην Ισπανία για τον αγώνα της Tενερίφης του Γιώργου Μπόγρη με τη Μπάκεν Μπέαρς (21:30).

20 Οκτωβρίου

Τενερίφη-Μπάκεν 21.30

Ντιζόν-Κεραυνός 21.30



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ