27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Πρίφτης: «Τόσο μεγάλο το άγχος, που δεν βλέπεις μπροστά σου»

Ο Άρης έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε πως η ομάδα του δικαιούταν την νίκη ενώ μίλησε και για το άγχος στην παράταση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κόουτς Πρίφτης:

 «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Δημήτρη, το παιδί που είναι σε δύσκολη κατάσταση από άποψη υγείας. Να επανέλθει σύντομα κοντά μας. Έγινε ένα κλασικό ντέρμπι, κλειστό, με κακό μακρινό σουτ εκατέρωθεν. Πιστεύω ότι δικαιούμαστε τη νίκη. Στο τέλος διαχειριστήκαμε λάθος τις κατοχές. Ο τρόπος που τελείωσε η κανονική διάρκεια του αγώνα δημιούργησε ψυχολογικό πρόβλημα για μας, το οποίο το διαχειριστήκαμε μέσα από την προσπάθεια στην άμυνα. Είναι απλά το 1-0. Πάμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι».

Για τα τελευταία 36 δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας και το +7: «Μπήκε ένα τετράποντο, μετά έγινε κακή διαχείριση που… συμβαίνει και δεν συμβαίνει. Για το τρίποντο του ΜακΦάντεν είναι μια δύσκολη φάση. Δεν μπορώ να πω ότι δεν παίζει επάνω του ο παίκτης μου. Στην παράταση, το άγχος μας ήταν τόσο μεγάλο, που… δεν βλέπαμε μπροστά μας».

Για την ευστοχία στα τρίποντα και τον Σκοτ: «Και ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία είχε 0/20. Χρησιμοποιώ τον Σκοτ αναλόγως με τα όσα βλέπω. Δεν είναι τόσο απλό να τον βάλω αμέσως σε ντέρμπι Άρη - ΠΑΟΚ. Έκανε δύο καλά σουτ, θα μας βοηθήσει στη διάρκεια. Έχουμε μια αμιγώς ελληνική ομάδα με μόλις έναν πρωταγωνιστή. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Οι αλλαγές που έκανε ο ΠΑΟΚ τον βελτίωσαν, πήρε παραγωγικούς παίκτες. Εμείς μπήκαμε στην αντίθεση διαδρομή για διάφορους λόγους αλλά και πάλι μπορούμε να προκριθούμε».

Για την διαχείριση του Κάμινγκς, λόγω των φάουλ: «Αν αναλογιστεί κανείς ότι παίξαμε ένα ημίχρονο χωρίς τον Κάμινγκς… Ήθελα να μπει στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δυνατότητα να κάνει τρία φάουλ, γιατί είναι ο άνθρωπος των τελευταίων λεπτών σε όλα τα ντέρμπι. Εφόσον η υπόλοιπη ομάδα ήταν κοντά στο σκορ, θεώρησα ότι μπορούσα να το κάνω. Συνολικά, δεν ήταν σε καλή μέρα. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν προσαρμοσμένη επάνω του. Αν είχαμε βάλει 2-3 σουτ, θα έβρισκε διαδρόμους και ο Κάμινγκς».

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης δήλωσε: «Τη σημερινή νίκη την αφιερώνουμε στον Δημήτρη, τον οπαδό του Άρη που είναι στην εντατική. Του ευχόμαστε περαστικά και να είναι σύντομα κοντά μας… Ξέραμε ότι θα γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Με λίγα λόγα ένα παιχνίδι επαφής. Έγιναν πάρα πολλά λάθη, δεν είδαμε ποιοτικό παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό ότι κερδίσαμε, είναι μεγάλο βήμα για μας. Θέλουμε να κάνουμε το ίδιο στο γήπεδό τους και να τελειώνουμε».

Για την άμυνα που έπαιξε στον ΜακΦάντεν: «Είχαμε πει ότι κάνουμε αλλαγές, έπρεπε να παίξω πιο κοντά στον Μακ Φάντεν για να τον οδηγήσω μέσα στη ρακέτα. Ήταν δικό μου το λάθος».

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ