15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πρίφτης: “Με την ίδια πείνα και θέληση”

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική εντός έδρας νίκη επί της Αναντόλου Έφες για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Χωρίς ανάσα ετοιμάζεται ήδη για τον αυριανό αγώνα με την Βιλερμπάν (29/10, 21.00). Ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει να εκμεταλλευτεί όσα καλά έδωσε ο αγώνας με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και να τα διατηρήσει για τη συνέχεια.

"Αρχικά, τώρα που το πρόγραμμα κάπως θεωρητικά είναι καλύτερο, γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε", τόνισε ο προπονητής των "πράσινων" και συνέχισε: "Το κάναμε χθες. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε και αύριο. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε και λίγο πιο ήρεμοι πνευματικά. Θέλουμε να απομονώσουμε όσα έγιναν χθες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να πάμε στο επόμενο με την ίδια πείνα και την ίδια θέληση. Είναι διαφορετική ομάδα, παίζει με επαφή και ταχύτητα, έχει μέγεθος και κίνητρο. Τα αποτελέσματα της Βιλερμπάν δείχνουν πως θα είναι μια ομάδα που θα ξεχωρίσει. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι".

Για την αυτοπεποίθηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και το αν ανησυχεί πως η ομάδα του θα βγάλει ένα άλλο πρόσωπο είπε: «Πάντα με ανησυχεί αυτό, το έχουμε παρουσιάσει και στα προηγούμενα παιχνίδια. Το ζητούμενο είναι να είμαστε πιο σταθεροί πνευματικά. Ελπίζω να το κάνουμε αύριο και να μην παρασυρθούμε από το χθεσινό ματς. Με χαμηλά το κεφάλι, αλλά με θέληση και σθένος, για να παίξουμε δυνατά, σκληρά και με ταχύτητα, όπως χθες».

Όσο για αυτά που θα πρέπει να προσέξει το «τριφύλλι»: «Η Βιλερμπάν έχει δύο πολύ καλούς σκόρερ, τον Τζόουνς και τον Οκόμπο. Επίσης, είναι καλή στο ριμπάουντ και έχει σουτέρ. Τις περισσότερες μπάλες τις διαχειρίζονται αυτοί οι δύο. Χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση στην άμυνα, για να μην βρουν σκορ και οι άλλοι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ