17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πρίφτης: “Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια αυτά τα ντέρμπι”

O Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για την δεύτερη αναμέτρηση της χρονιάς με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη στο ΣΕΦ του έδωσε τους δύο βαθμούς της νίκης στην Basket League. Αυτό θα αναζητήσει και αύριο (23/12) στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά και για την Ευρωλίγκα. Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για το παιχνίδι και τη... σκιά του κορονοϊού πάνω από τους "πράσινους". Μπορεί τα σημερινά τεστ να ήταν αρνητικά, αλλά υπάρχει ένα μέλος του επιτελείου και ένας παίκτης που είναι θετικοί.

"Είναι μια πραγματικότητα που βιώνουν όλες οι ομάδες σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό", τόνισε ο προπονητής του "τριφυλλιού" αναφερόμενος στον κορονοϊό. "Δυστυχώς μάθαμε πως θα έχουμε σίγουρα μια απώλεια ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Θα διαχειριστούμε την κατάσταση. Σκοπός μας είναι όσοι είμαστε υγιείς να παίξουμε καλά και να δείξουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο".

Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε στο ΣΕΦ, αλλά γενικότερα δείχνει να τα πηγαίνει καλύτερα όταν παίζει στο ΟΑΚΑ, το οποίο θα είναι και γεμάτο, αφού τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν: "Έχουμε δείξει σωστή νοοτροπία στο γήπεδό μας. Είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Αυτό πρέπει να είναι στο μυαλό μας και αύριο. Πρέπει να είμαστε σκληροί και να παίξουμε με μεγάλη ενέργεια. Θα έχουμε αμυντικό προσανατολισμό, αλλά θα πρέπει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Έχουμε βελτιωθεί, αλλά αυτό θα πρέπει να σφραγιστεί και με θετικά αποτελέσματα. Είναι κακή η συγκυρία εξαιτίας του κορονοϊού, δεν έχουμε μεγάλο ρόστερ, αλλά κάθε παίκτης έχει το ρόλο του. Οποιαδήποτε απουσία έχει το δικό της ανασταλτικό ρόλο για εμάς".

Ο Πρίφτης χαρακτήρισε "ξεχωριστά" τα παιχνίδια Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και πρόσθεσε πως δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα του αγώνα πρωταθλήματος, όταν η ομάδα του είχε επικρατήσει: "Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια αυτά τα ντέρμπι. Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Μπορεί κι αυτό να δίνει δύο βαθμούς όπως όλα τα παιχνίδια, αλλά είναι ιδιαίτερο παιχνίδι και έχει προεκτάσεις στην ψυχολογία. Είναι κάτι που επηρεάζει την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη κάθε ομάδας στον ίδιο της τον εαυτό. Είναι μια παραδοσιακή αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο λαοφιλείς ομάδες. Είναι κάτι ξεχωριστό για τον κόσμο που είναι κι αυτός κομμάτι της ομάδας. Παίζει ιδιαίτερο ρόλο το παιχνίδι και το αποτέλεσμα για τον κόσμο,αλλά και για εμάς".

Όσο για το τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του; "Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά ως σύνολο. Έχει ταχύτητα, διαθέτει πολυφωνία και θα πρέπει να δούμε συνολικά την ομάδα, όχι κάποιους παίκτες ξεχωριστά. Σίγουρα κάποιοι έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι, αλλά η συνολική λειτουργία του Ολυμπιακού είναι αυτή στην οποία θα πρέπει να δώσουμε σημασία. Το πως θα σταματήσουμε την ανάπτυξη του παιχνιδιού του είτε πρόκειται για το ανοιχτό γήπεδο, είτε στο σετ παιχνίδι".

Αναφορικά με το sold out το οποίο ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από την πράσινη ΚΑΕ τόνισε: "Αυτό είναι το προφανές για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, είναι κάτι αναμενόμενο. Ανεξάρτητα από τη φετινή ή όποια απόδοση έχει η ομάδα, τα συγκεκριμένα παιχνίδια όπως προείπαμε έχουν μια δική τους δυναμική και αξία. Άρα, είναι αναμενόμενο ο κόσμος να δώσει το "παρών"».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ