18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πρίφτης: “Είμαστε ακόμη σε αναμονή για την επιστροφή στην Ελλάδα”

Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ένας από τους Έλληνες που έχει "εγκλωβιστεί" στη Ρωσία εξαιτίας του κορονοϊού. Οι πτήσεις στμάτησαν από τη μια μέρα στην άλλη ουσιαστικά κι έτσι αρκετοί Έλληνες βρίσκονται ακόμη εκτός συνόρων. Ο Έλληνας προπονητής της Ούνιξ Καζάν μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση την οποία βιώνει ο ίδιος και μαζί του κι άλλοι Έλληνες, μπασκετικοί και μη.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Ρωσία σε σχέση με τον κορονοϊό, τόνισε πως "η Ρωσία βρίσκεται τρεις - τέσσερις εβδομάδες πίσω από Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία. Είμαστε στη φάση της έξαρσης. Το peak δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Ακόμα περιμένουμε τα πράγματα να χειροτερέψουν".

Χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των Ελλήνων δεν υπάρχει όπως τόνισε: "Είμαστε σε αναμονή εδώ και περίπου ένα μήνα. Υπάρχει μια πτήση που πρόκειται να γίνει από τη ρώσικη πλευρά και ελπίζουμε σε αυτήν. Οι μπασκετικοί είμαστε αρκετοί, περίπου 17. Συνολικά είμαστε 150-160 Έλληνες".

Ο ίδιος εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν και στη Ρωσία εδώ και περίπου ένα μήνα δεν έχει βγει από το σπίτι και επανέλαβε πως "θέλουμε να γυρίσουμε στην πατρίδα μας οι Έλληνες, ειδικά όσοι δεν έχουμε τις οικογένειες μας στη Ρωσία".

Όπως τόνισε αν συμβεί κάτι η κατάσταση θα είναι δύσκολη, γιατί δεν είναι εύκολη η επικοινωνία με τους Ρώσους γιατρούς: "Απευχόμαστε να συμβεί κάτι. Η συνεννόηση εδώ είναι πολύ δύσκολη, μιλάμε με την πρεσβεία".

Τέλος, σε ότι αφορά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση υποστήριξε: "Πρέπει να συνυπάρξουν πολλά πράγματα για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα και ειδικά για τις διεθνείς διοργανώσεις έχω πολλές αμφιβολίες. Ίσως σε μια εγχώρια διοργάνωση, να μπορεί να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα. Στις διεθνείς διοργανώσεις βάζω μεγάλο ερωτηματικό. Ίσως γίνουν μετά από μήνες".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ