22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρίφτης: «Έχω καρδιοχτυπήσει για την Εθνική ομάδα» (vid)

Για την επιτυχία του με την Ούνικς Καζάν, με την οποία έφτασε μέχρι τους τελικούς του EuroCup, κλειδώνοντας το εισιτήριο για την EuroLeague της νέας σεζόν, το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα αλλά και την Εθνική Ελλάδος, μίλησε σε συνέντευξή του, ο Δημήτρης Πρίφτης.

«Η επιτυχία ήρθε με πολύ υπομονή. Είναι πολλές ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στην Ευρωλίγκα. Το EuroCup έχει μειώσει αισθητά τη διαφορά την EuroLeague. Πολλές ομάδες διεκδικούν την είσοδο στην διοργάνωση και για εμάς ο πραγματικός τελικός ήταν η σειρά με τη Βίρτους, τη μοναδική αήττητη ως τότε ομάδα. Και αυτή η σειρά και εκείνη με τη Λόκο ήταν ενδιαφέρουσες και ψυχοφθόρες.

Σε όλη τη σειρά με τη Βίρτους αλλά και στους Τελικούς, παίζαμε ουσιαστικά χωρίς τα δυο μας γκαρντ, τον Γουότερς και τον Θίοντορ. Ο Θίοντορ έπαιζε με κομμένη πελματιαία και κάναμε διαχείριση για να βγάλει τους αγώνες. Χάσαμε τον Μόργκαν στο πρώτο δεκάλεπτο του τελικού και δεν πήγαμε με την κατάλληλη ενέργεια και προετοιμασία, μιας και η VTB είχε 4 παιχνίδια σε 8 μέρες, με ταξίδια σε Καζακστάν και Σιβηρία. Δεν τα λέω ως δικαιολογίες, αλλά ως γεγονότα, όμως αυτό που έχει σημασία είναι η μεγάλη εικόνα, το ότι κερδίσαμε τον πραγματικό τελικό και θα είμαστε του χρόνου στην Ευρωλίγκα»

Για το μέλλον του σχολίασε: «Όλα είναι ανοικτά. Το συμβόλαιό μου είναι 1+1, αλλά σημασία για τώρα έχει να κλείσουμε την σεζόν με τον ίδιο, θετικό τρόπο. Φυσικά και κάποια στιγμή θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα, είμαι αρκετά χρόνια εκτός, αλλά η θέλησή μου είναι να συνεχίσω εδώ.»

Τέλος, ο Έλληνας κόουτς ερωτήθηκε και την άποψή του για την Εθνική ομάδα.

«Πάντα αγαπώ την Εθνική ομάδα, γιατί την υπηρέτησα 8 χρόνια. Ο Γιάννης είναι ένα σπουδαίο κίνητρο για να χτιστεί κάτι σημαντικό. Όλοι ξέρουμε ότι η ομοσπονδία έχει αρκετά ανοικτά θέματα που πρέπει να απαντηθούν. Σε ό,τι έχει να κάνει με εμένα, με το νέο φορμάτ, με τα παράθυρα και τις διοργανώσεις, είναι δύσκολο να συνδυάσεις την παρουσία σου σε έναν σύλλογο και παράλληλα στην Εθνική ομάδα. Προφανώς και θα ήθελα κάποια στιγμή, γιατί είναι στην καρδιά μου αυτή η ομάδα.»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Πρίφτη στο βίντεο που ακολουθεί:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ